Hufvudstaden och Pembroke vann NKI

Hufvudstaden befäster sin förstaplacering på storbolagslistan i Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning för kontor. Toppnoteringen från föregående år behålls med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 86. Pembroke vann kategorin små och medelstora bolag.

Annons

Bästa bolagen:

Bäst storbolag:

  • Hufvudstaden  86
  • Lundbergs 80
    Skandia 80
  • Wihlborgs 78

Små/medelstora bolag:

  • Pembroke: 89
  • Ikano : 88
  • KLP: 77
Visa faktaruta

”Jag vill framföra ett stort tack till våra kunder som via sitt deltagande i undersökningen hjälper oss att löpande utveckla och förbättra vår verksamhet. Hufvudstaden prioriterar att ha egen personal inom förvaltningen och undersökningsresultatet visar tydligt att det har en positiv inverkan på kundnöjdheten”, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning är en viktig måttstock för branschen och ger goda insikter gällande områden att utveckla och förbättra. I år toppas undersökningens storbolagslista återigen av Hufvudstaden som når ett NKI på 86, samma resultat som föregående år. Genomsnittet för branschen var 77 på en 100-gradig skala. Hufvudstaden hade högst värde på kontaktperson, läge, felanmälan, och information samtidigt som hela 95% av de tillfrågade uppger att de skulle rekommendera Hufvudstaden som fastighetsvärd.

”Vi är oerhört stolta över att vi behåller vårt indexvärde på 86 från föregående år. Det är resultatet av ett långsiktigt gemensamt arbete inom hela organisationen där alla medarbetare har en viktig roll att fylla. Vårt mål är att bidra till att göra kunderna mer framgångsrika i våra fastigheter”, säger Lars Orrvik, servicechef Hufvudstaden.

En delad andraplats i kategorin storbolag blev den fina placeringen för Lundbergs Fastigheter när resultatet för NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Kontor presenterades på torsdagen. Med sitt bästa NKI någonsin når företaget för tredje året i rad pallplats i branschstudien som genomförs årligen av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

– Det är väldigt roligt att se att vi fortsätter att förbättra vårt NKI och uppnår ett så fint resultat i den tuffa konkurrensen med våra branschkollegor, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping. De senaste åren har varit annorlunda på många sätt, inte minst på grund av pandemin. Våra medarbetare har jobbat stenhårt med att utveckla och bibehålla vår höga servicenivå. Det här är ett kvitto på att vi gör ett fantastiskt jobb!

Pembroke har nöjdast kontorshyresgäster i Sverige och vinner kategorin Små och medelstora bolag i årets Fastighetsbarometer. I år landade Pembroke på Nöjd-Kund-Index (NKI) 89, det högsta indexet bland alla deltagande fastighetsbolag, och endast ett poäng ifrån sitt eget tidigare toppresultat. Branschindexet ligger i år på 77. Pembrokes hyresgäster i fastigheterna Mästerhuset och Sveavägen 14 deltog i Fastighetsbarometern som är Sveriges största hyresgästsundersökning för kommersiella fastigheter.

– Vi är väldigt stolta över resultatet! Fastighetsbarometern är ett viktigt verktyg i vårt långsiktiga arbete med att erbjuda moderna, hållbara och högkvalitativa arbetsplatser, som hjälper våra hyresgäster att framgångsrikt driva sina verksamheter. Vi uppskattar våra hyresgästers stora engagemang i undersökningen och deras svar är viktiga i vårt utvecklingsarbete, säger Kristin Willerström, regionansvarig i Norden på Pembroke.

Bakom Fastighetsbarometern står CFI Group och Fastighetsägarna Sverige. Varje år deltar ett 20-tal av Sveriges största kommersiella fastighetsägare i undersökningen, med syftet att få en ökad kundinsikt både för ledningsgruppen och medarbetare. 

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan