Filip Olausson, Martin Svensson, Jonas Ericsson och Daniel Duong.

PWC rekryterar fyra inom fastighetsrådgivning

PWC förstärker sin fastighetssida med fyra nya medarbetare. Dessutom har David Malmström utsetts till gruppchef på real estate corporate finance.

Annons

Med fyra rekryteringar tar PwC Real Estate Corporate Finance sikte mot att ytterligare stärka positionen inom fastighetsrådgivning. Målsättningen är tydlig – att erbjuda den främsta transaktionsrådgivningen till entreprenörsledda, privata och offentligt ägda bolag i Sverige.

– Våra nya medarbetare bidrar med en erfarenhet som gör att vi kan växa inom M&A, samtidigt som vi stärker vår ledande position inom due diligence, berättar David Malmström, nytillträdd gruppchef på Real Estate Corporate Finance.

– Vi kommer att fokusera än mer på samverkan mellan olika specialister från olika delar av PwC:s verksamhet. Därmed kan vi erbjuda tjänster där vår transaktionsrådgivning kan integreras med både legal och skatterättslig rådgivning, vilket är unikt i branschen, säger Malmström.

En av de nyrekryterade är Jonas Ericsson som går in i rollen som projektledare för M&A.

– Det känns oerhört kul och motiverande att nu få ansluta till PwC. Framförallt i en tid då bolagets Real Estate Corporate Finance-avdelning upplever ett ökat tryck på sina tjänster, inte minst inom M&A. Jag ser fram emot att bidra till avdelningens fortsatta expansion.

Rekryteringar inom PwC:s fastighetsrådgivning:

Filip Olausson:
Filip har tidigare arbetat på Catella Corporate Finance med transaktionsrådgivning och dessförinnan på CBRE. Filip har en masterexamen från KTH inom fastighetsekonomi.

Martin Svensson:
Martin har tidigare arbetat som konsult inom transaktion åt Sollentunahem när kommunen sålde delar av sitt hyresbestånd till John Mattson i två omgångar. Även Martin har en masterexamen från KTH inom fastighetsekonomi.

Jonas Ericsson:
Jonas har många års erfarenhet inom transaktionsrådgivning i fastighetsbranschen. Jonas kommer senast från Bernström & Partners och dessförinnan från Svefa.

Daniel Duong:
Daniel har tidigare arbetat på Archus Transaktion med transaktionsrådgivning och dessförinnan på Unibail Rodamco Westfield inom Operating Management. Daniel har en masterexamen från KTH inom fastighetsekonomi.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan