BoKlok köper mark i Örebro – bygger 300 bostäder

BoKlok har nyligen förvärvat mark i Lillån, i norra delen av Örebro. Där hoppas man bygga minst 300 hem.

Annons

Området Norra Lillån ligger direkt öster om handelsplats Lillån Center, cirka sex kilometer från Örebro centrum. Här planerar Örebro kommun för att ett nytt bostadsområde ska växa fram med plats för varierad bebyggelse, service, skola, affärer och gröna promenadstråk.

Totalt ska området rymma 1.100 hem i både flerfamiljshus, par- och radhus samt villor. BoKlok hoppas att kunna bygga flerfamiljshus med plats för minst 300 hem.

– Örebro är en snabbt växande kommun och det är jätteroligt att ett nytt byggprojekt är i startgroparna. Att Lillån nu utvecklas med fler boende skapar även förutsättningar för utveckling av annan efterfrågad service, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

BoKloks vision är att skapa ett eget kvarter av flerfamiljshusen. Med den omgivande naturen som inspirationskälla kommer kvarteret att få grönskande inslag med gott om ytor för aktiviteter och möten.

– Vi är väldigt glada att BoKlok får vara med om att starta upp utvecklingen av Norra Lillån. Vi har en fin historia i Örebro, där våra tidigare hem har varit väldigt populära och vi tror att vi kan skapa stort intresse även här. På BoKlok bygger vi ju inte bara hållbara hem av trä, utan för oss är det också viktigt att vi bygger trivsamma och hållbara områden som innebär att vi skapar rum för mötesplatser och gemenskap mellan de boende, säger Martin Johansson, affärschef Väst på BoKlok.

Magnus Jakobsson, tidigare fastighetsägare samt företrädare av handelsplats Lillån Center kommenterar BoKloks förvärv:

– Vi ser det som mycket positivt att BoKlok startar upp bebyggelsen och ser fram emot detta. Det skapar god inflyttningstakt i Norra Lillån och möjliggör för handeln i området att växa vidare, säger Magnus Jakobsson.

BoKlok planerar att bygga flerfamiljshusen i flera olika etapper. När den första etappen kan påbörjas är dock ännu inte helt klart, då den är beroende av beslut om detaljplan.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan