Fabege hyr ut 5.500 kvm till CGI

Fabege och CGI har tecknat avtal om två nya kontor. Det ena i Solna Business Park på 4.200 kvm och det andra på 1.300 kvm i kvarteret Glädjen på västra Kungsholmen. Vasakronan och Corem tappar därmed CGI som hyresgäst.

Annons

CGI är en global leverantör av tjänster inom IT och affärsprocesser.

Avtalen är på sju år och tillträde beräknas ske i mars 2023 på Kungsholmen och i oktober 2023 i Solna Business Park.

Det blir i huvudsak CGI:s medarbetare i Kista som kommer att flytta till Solna Business Park. Många av företagets kunder finns redan i Solna Business Park med omnejd och nu kommer CGI och Fabege skräddarsy lokaler utifrån deras högt ställda krav på bland annat säkerhet och flexibilitet.

Till Franzéngatan 6 vid populära Hornsbergs strand på Kungsholmen flyttar främst medarbetare från Vasagatan i city. Kontoren kommer att ligga på bekvämt cykelavstånd från varandra med mindre än fyra kilometer emellan och de ligger längs med samma tunnelbanelinje.

CGI hyr på Vasagatan lokaler i fastigheten Uggleborg 16 som ägs av Vasakronan (i den fastighet där Försäkringskassan länge var hyresgäst). I Kista hyr bolaget lokaler i fastigheten Helgafjäll 1 som ägs av Corem (tidigare Klövern) på Torshamngatan 24, nära mässan och Scandic Victoria Tower och även i skyltläge från E4:an.

– Vi behövde nya lokaler som kan utvecklas med vår växande verksamhet. Samtidigt sökte vi efter en flexibel lösning som låter våra medarbetare arbeta och ha möten på olika platser runt om i Stockholm. Och det fick vi med Fabeges lösning, säger Leif Alama, Senior Vice President på CGI i Sverige.

Solna Business Park ligger i ett gott läge vid gränsen mellan två befolkningstäta och expansiva kommuner – Solna och Sundbyberg. Området har genomgått en omfattande utveckling under de senaste åren med bland annat tätare och mer varierad lokaltrafik, konstutställningar via Street Gallery samt utvecklats till ett av de mest solcellstätaste områdena i Sverige. Utvecklingsarbetet växlas nu upp ytterligare för att tillföra än mer service, bostäder, fler grönytor, bättre promenadstråk och parker.

– Vi har arbetat hårt och dedikerat tillsammans med CGI för att utforma den optimala lösningen för just dem och det blev två kontor i stället för ett. Ett spännande och väldigt roligt uppdrag som nu resulterar i att vi får ännu ett starkt varumärke till våra områden, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Västra Kungsholmen är ett område som fortsätter utvecklas i rask takt och är en av de sista stora utbyggnaderna av innerstaden. Läget vid Mälarens strand och den omedelbara närheten till Östra Kungsholmens stenstad har bidragit till dess popularitet både för näringsliv och boende. Fastigheten Glädjen 12 har renoverats och moderniserats under senare tid och inflyttningen av nya hyresgäster har påbörjats.

Fabege är en av de största kommersiella fastighetsägarna i Stockholms innerstad och den klart största aktören i Solna Business Park med tio fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan