Kontorsbyggnaden Koppartråden och del av Fabriksparkens aktivitetspark. Illustration: Walk the Room

Convendum hyr 4.120 kvm av Skandia i Sundbyberg

Snabbväxande Convendum hyr 4.120 kvm av Skandia Fastigheter i Koppartråden, den före detta kabelfabriken, i Kabelfabriken i Sundbyberg. Därmed fortsätter coworkingaktören sin offensiv i Stockholmsområdet.

Annons

Convendum har i nuläget kontrakt för 18 coworinganläggningar i Stockholmsområdet. Nyligen berättade FV i en större artikel att Convendum siktar på 30 etableringar (i artikeln där finns även en lista över alla förhyrningar).

I lokalerna i Sundbyberg, som slår upp portarna hösten 2023, kommer Convendum att erbjuda en mängd kontorslösningar i form av Private Offices, Big Office samt även receptionsservice, konferenscenter och öppna arbetsytor för coworking. Här blir de bland annat granne med husets restaurang, och direkt utanför entrén ligger Fabriksparkens aktivitetspark, där det spelas padel samt anordnas marknader, food truck-events och mycket mer. Dessutom undersöks möjligheterna för Sundbybergs första takpark.

– Fabriksparken har de senaste åren blivit en alltmer attraktiv del av Sundbyberg, vad gäller såväl bostäder som näringsliv och spännande initiativ. Och i Koppartråden hittade vi rätt förutsättningar för vårt erbjudande, med byggnadens karaktär, Skandia Fastigheters fokus på hållbarhet och hälsa samt områdets många starka verksamheter och närheten till stan, säger Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

Hållbarhetsaspekterna har varit centrala när Skandia Fastigheter utvecklat Fabriksparken. Hälsa är ett särskilt fokusområde för företaget, vilket märks tydligt när Koppartråden tar form.

– Aktivitetsparken är ett viktigt inslag för att främja både folkliv och hälsa, men hållbarhetstänket går såklart hela vägen in i Koppartråden. Byggnaden miljöcertifieras enligt BREEAM, genomgår en större återbruksinventering och kommer även att erbjuda hälsosamma arbetsmiljöer på en ovanligt hög nivå, genom hälsocertifieringen WELL Core. Här är vi säkra på att Convendum, med sitt fokus på bra arbetsmiljöer och social samvaro kommer att bidra till att lyfta området ytterligare, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan