Rodeo Arkitekter öppnar kontor i Sverige

Norska Rodeo Arkitekter satsar på Sverige och etablerar kontor i Göteborg. Jenny Mäki har rekryterats för att leda satsningen i Sverige.

Annons

Rodeo Arkitekter är ett tvärvetenskapligt kontor som specialiserat sig på inkluderande stads- och arkitekturutveckling och är engagerat i flera av de största stadsutvecklingsprojekten i Norge.

Byrån utsågs 2019 av Newsweek till en av världens viktigaste aktörer inom hållbar stadsutveckling.

Nu ska Rodeo öppna kontor på Vallgatan i Göteborg och satsningen ska ledas av Jenny Mäki.

Mäki kommer närmast från en roll som partner och ledare på White Arkitekter i Norge. Hon startade och drev Whites verksamhet i Norge från 2012 och framåt och tar även med sig tidigare erfarenhet från både Sverige och internationt

Mäki har arbetat med ett antal prisbelönta projekt som den nya psykiatrin i Nuuk på Grönland, 4rivers i Kanada och Havnepromenaden i Oslo.

 Vi är glada att välkomna Jenny till oss på Rodeo. Jenny har varit en nyckelfigur och en stark röst inom Oslos arkitektur och stadsutveckling under ett antal år, kommenterar Timon Linderud, vd för Rodeo Arkitekter. Jennys projekt kännetecknas alltid av att ständigt ”vilja mer” och hon är en viktig talesperson för hållbar och innovativ arkitektur, något som också är Rodeos kännetecken.

Bland Rodeos projekt märks bland annat utvecklingen av Bilfritt byliv, Havnepromenaden, Grønlikaia och KLP-tornet på Oslo Sentral.

 Rodeo är kända för att utforska nya vägar och tar debatten om den framtida staden och hur den kan bli bästa möjliga för framtida generationer. I den meningen är vi likasinnade och det ska bli väldigt spännande att vara en del av ett ambitiöst och engagerat team, kommenterar Jenny Mäki. Att Rodeo nu etableras i Göteborg känns naturligt.

Hon fortsätter:
– Precis som Oslo är Göteborg en hamnstad i stark tillväxt. Oslo och Göteborg har gemensamt att de satsar på innovation, modig arkitektur och hållbara livsmiljöer. Rodeo tar med sig erfarenheter från utvecklingen av Oslos stadskärna och vattennära miljöer till den svenska arkitekturscenen,

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan