Thomas Sipos vd och Anders Sylvén cfo leder Revelop som tar in 2,1 miljarder till sin nya fond.

Revelop letar fastigheter för miljarder

Profi byter namn till Revelop och reser samtidigt hela 2,1 miljarder till sin nya investeringsfond.

Annons

I samband med att Profi nu startar sin femte investeringsfond passar man på att byta namn till Revelop. Namnet ska reflektera att man inte är ett vanligt fastighetsbolag och tydliggöra affärsidén samt att man dessutom arbetar med ett utpräglat hållbarhetskoncept.

– Vi tänker annorlunda och investerar i befintlig stadsmiljö intill befintlig infrastruktur där vi ser möjligheter till positiv förändring genom förädling och förtätning, säger Anders Sylvén, CFO och vice VD på Revelop.

Redan tidigare har bolaget främst arbetat med att via tilläggsinvesteringar förädla befintliga byggnader, nu ska man bli ännu bättre på det.

– Genom att förlänga livet på byggnader bidrar vi med bättre resursanvändning till ett minskat miljöavtryck och undviker de stora negativa effekterna som rivningar och nybyggnation har. De senaste åren har vi byggt upp en riktigt bra organisation, jobbat med affärsmodellen och våra olika processer, och därmed satt ett kraftfullt ramverk för verksamheten och genomförandet av våra strategier säger Revelops vd Thomas Sipos.

Av de 2,1 miljarder som rests till fonden Revelop V kommer hälften från svenska placerarere. Norskt pensionskapital står för en stor andel av det internationella kapital som attraherats av fonden. Enligt Revelop är det här den största fastighetsfonden helt fokuserad på Sverige som rests de senaste sju åren. Det är dessutom den största fond som bolaget någonsin rest.

Med de aktiva fonder som Revelop har sedan tidigare, Revelop IV och Revelop Brommaplan, har nu bolaget fastigheter till ett totalt marknadsvärde om nära 5 miljarder och förvärvskapacitet på nästan lika mycket. De största objekten finns i Kista, Tumba, Haninge och Älvsjö.

– De senaste åren har vi fokuserat främst på Stockholmsområdet. Nu kommer vi aktivt att söka bredare, i alla tre storstadsregionerna, säger Thomas Sipos.

Även om mycket av tidigare investeringar riktat sig mot kontorsfastigheter så finns det inget utpekat segment för de investeringar som ska ske i den nya fonden. För Revelop är det delmarknadens förutsättningar som bestämmer vilket segment som är mest relevant.

Revelop tror att placerarnas intresse för hållbarhetsfrågor kommer att öka tydligt framåt. I dag är det främst vid finansieringen som det ger fördelar. Placerarna tittar i första hand fortfarande på avkastning och geografi, men vid jämbördiga alternativ är det de med bästa hållbarhetsarbetet som drar längsta strået.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan