H&M nästan dubblar till 41.000 kvm hos Kilenkrysset

Kilenkrysset och H&M har tecknat ett nytt hyresavtal om drygt 40.000 kvm för H&M:s centrallager i Eskilstuna. Dels förlängs kontraktet för de tidigare lokalerna, dessutom utökas ytan kraftigt.

Annons

Kilenkrysset har tecknat nytt hyresavtal med H&M gällande fastigheten Grönsta 2:48 belägen i Svista, Eskilstuna. Fastigheten har en lokalyta på ca 24.000 kvm fördelad på lager och kontor och har sedan 2002 varit H&Ms distributionscentral i Sverige. Hyresavtalet innefattar förutom den redan befintlig ytan en utbyggnation på ca 17.000 kvm som beräknas vara klar 2022.

– Vi är mycket glada över att H&M bekräftade vårt långvariga och lösningsorienterade samarbete med det här förlängningsprojektet. Vi tror att vårt åtagande är en tydlig signal för vårt kunddrivna förhållningssätt och vi är glada över att den här planerade utbyggnaden och investeringen kommer att stärka området som en viktig logistikverksamhet, säger Carina Lindell, affärsutvecklare på Kilenkrysset.

Ombyggnationen innefattar förutom en utökad lokalyta även en satsning på modernare teknik som är väl anpassad för en avancerad lager-, logistikverksamhet vilket ger H&M möjligheten att öka sin kapacitet och få till en modernare lagerstruktur. Att kunna få till ett snabbare, flexiblare och effektivare produktflöde är en viktig faktor för att kunna bemöta konsumenternas behov i och med förändrade handels vanor. Fastighetens kontorslokaler och sociala ytor kommer även dom att bli moderniserade och uppdateras, vilket bidrar till en ännu mer optimerad och attraktiv arbetsmiljö.

Distributionscentralen i Eskilstuna kommer fortsatt att ha som uppgift att tillgodose H&Ms butiker runt om i Sverige och efter utbyggnaden även tillgodose Norge samt Island.

– Vi är mycket glada över att vi hittat ett gemensamt avtal för att utöka vår plattform för framtida behov. Vi ser denna anläggning som mycket viktig då den kommer att kunna hjälpa oss att möta våra kunders förändrade behov med en mer effektiv och flexibel kapacitetsstruktur. Vi tror att den framtida utökade kapaciteten och tekniska lösningar på plats kommer förbättra arbetsmoment och arbetsmiljön för våra anställda, samtidigt som det möjliggör utvecklingen av vår kundservice. Slutligen är detta en bekräftelse av ett långt och förtroendefullt samarbete med Kilenkrysset och en betydelsefull påverkan på hela logistikområdet, både utvecklingsmässigt och ekonomiskt, säger Anette Gustafsson, logistikchef H&M Nordeuropa.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea i två affärer om 250 mdr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

AL hyr ut 2.500 kvm till Svenska Spel vid Slussen

Flyttar till lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Tillbaka till förstasidan