Bildextra: Så blir Humlegårdens projekt Nybrogatan 17

Nu är det klart. Humlegårdens utdragna projekt Nybrogatan 17, mellan Dramaten och saluhallen på Östermalm. FV har besökt den nya satsningen.

Annons

Ut mot Nybrogatan finns Astoriahuset, med bland annat lokaler för biografen Astoria som lade ner 2007. I biografdelen pågår fortfarande arbete för förbereda för att Frantzén Group, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, ska kunna öppna restaurang om 1.200 kvm. På våningsplanen ovan, där det tidigare var kontor, har det skapats 18 lägenheter.

Det som Humlegården nu visar upp är kontorsprojektet som uppförs i anslutning till Astoria, strax bakom – sett från Nybrogatan. Där har bolaget skapat ett häftigt kontorshus om 4.500 kvm lokaler. Projektnamnet är byggnadens adress, Nybrogatan 17. Kännetecknande för byggnaden och lokalerna är den höga arkitektoniska kvalitén och gedigna materialval. För designen står danska 3XN.

– Vi är mycket stolta över slutresultatet, där vi kombinerar det gamla och det nya på ett omsorgsfullt sätt, och tillgängliggör en plats som varit stängd under många år, säger Viktor Sandberg, tf projektutvecklingschef på Humlegården.

Totalt rör det sig om sex våningsplan, varav de översta indragna på ett spektakulärt sätt. De två översta hyrs av FM Global Insurance som tecknat kontrakt om 1.320 kvm (läs mer här). För de tre nedre våningsplanen, totalt 2.400 kvm, har coworkingbolaget Convendum tecknat kontrakt (läs mer här). Det fjärde våningsplanet är till hälften uthyrt till en ännu hemlig hyresgäst. Där återstår det 315 kvm att hyra ut.

Den som vill se en ny och häftig fasad få bege sig in på en innergård från Nybrogatan. De översta våningsplanen är indragna på ett speciellt sätt. För arktitekturen står danska Arkitekter är 3XN. Foto: Fastighetsvärlden.
De tre nedre våningsplanen hyrs av coworkingexperten Convendum.
Här syns Astoriahuset längs Nybrogatan. I entrén och i de tidigare biograflokalerna håller Frantzén på att förbereda för en restaurang. Huvudingång är via den tidigare biografentrén. Oklart när restaurangen öppnar, troligen runt årsskiftet. Ovanför finns 18 lägenheter i utrymmen som tidigare var kontor.
Den lilla takterrassen högst upp.
Utsikt från takterrassen. Mittemot finns det bostadsprojekt på Nybrogatan 19 som skapats av Oscar Properties.
Convendums lokaler finns på tre våningsplan om sammanlagt cirka 2.500 kvm, vilket är ungefär hälften av coworkingbolagets normala förhyrningar.
Convendum har flyttat in i sina lokaler.
Receptionen hos Convendum.
FM Global Insurance hyr våningsplan fem och sex. Bolaget flyttar in under oktober.
Entrén till kontorshuset.
Trapphuset i Nybrogatan 17.
Hissarna på våning tre.
Kontorsprojektet Nybrogatan 17 är nästan fullt uthyrt. Halva fjärde våningsplanet, 315 kvm, finns fortfarande för uthyrning.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan