Kontorsentré för Nybrogatan 17. Arkitekt: 3XN. Illustration: Tomorrow

Humlegården hyr ut 2.400 kvm till Convendum på Nybrogatan

Stjärnkrögaren Björn Frantzén får sällskap av Convendum när Humlegården fyller upp projektet på den centrala adressen Nybrogatan 17.

På Nybrogatan på Östermalm, mellan Dramaten och Östermalmshallen, pågår Humlegårdens projekt bestående av två delar. Bolaget restaurerar Astoriahuset mot Nybrogatan och uppför även en ny byggnad, Nybrogatan 17, mot den intilliggande Sofie Almquist plats.

Sedan tidigare är det klart att stjärnkrögaren Björn Frantzén kommer att etablera en restaurang i Astoria, läs mer här. Genom uthyrningen till Convendum tillförs nu även ett koncept som gör Nybrogatan 17 tillgängligt för både små och stora företag.

Convendum, marknadsledande inom co-working, hyr tre våningsplan med en sammanlagd yta om 2.400 kvadratmeter. Genom ett samarbete med Humlegården kommer även de övriga hyresgästerna att få tillgång till Convendums konferenscenter, projektrum och kafé. Inflyttning sker under Q2 2020.

– Vi är mycket glada över vår etablering på Nybrogatan som blir vårt flaggskepp vid Stureplan, säger Håkan Jeppsson, vd och grundare på Convendum.

Kontorsytorna i Humlegårdens projekt återfinns i den nya byggnaden strax intill, och sträcker sig över totalt 4.500 kvm fördelat på sex våningsplan. Här finns även en stor terrass med utsikt över takåsarna, tillgänglig för alla hyresgäster i fastigheten.

Maria Lidström.

– Vi vill skapa en dynamisk plats där alla delar av upplevelsen är av hög klass. Etableringen av Frantzén Group och nu även Convendum är helt i linje med vår vision om att göra Nybrogatan 17 och Astoria intressanta och tillgängliga, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.

Det återstår tre fristående våningsplan på Nybrogatan 17 att hyra ut.

– Flexibilitet är en viktig del i vårt kunderbjudande. Vi tar alltid utgångspunkt i platsen, med målsättningen att utforma ett så relevant erbjudande som möjligt, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

Humlegården äger 54 fastigheter till ett värde om 23,7 miljarder kronor. Projektet på Nybrogatan är bolagets största vid sidan av utvecklingen av Grow i Solna. Framöver laddar Humlegården för att förvandla Hagalunds arbetsplatsområde, där bolaget äger stor del av fastigheterna, till en modern blandstad.

Fasaden på Nybrogatan 17.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer kontorshus längs E4:an

Norr om Stockholm. Egenanvändare beslutat sig för att sälja efter att signerat flytt till nya lokaler.

Datum för ny rekordauktion – läs om prisnivåerna

Processen har kantats av interna stridigheter inför auktionen. Auktionen är en av de största av sitt slag i Sverige i modern tid. Läs om priserna som krävs för att få köpa.

Niam köper i Köpenhamn

Prisbelönt hotell ingår i affären.

Topp-vd lämnar snabbväxare

Lämnar efter tio år. Bolaget äger fastigheter för 12 miljarder kronor. Berättar om framtiden för FV – och om toppjobbet som han nobbar.

Bildextra: JM:s nya häftiga plan för Marievik

”Det häftigaste JM gjort”. Höghus flyttade och något lägre.

JD Sports öppnar i city – letar även i Göteborg och Malmö

Brittiska sportmodekedjan JD Sports är på stark frammarsch i Sverige. Vill utmana de nordiska aktörerna.

Ny vd på Datscha

Philipson som lämnar posten: ”Vd-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft”.

”Soffan på taket”-huset sålt

Nordiska Galleriet förvärvar fastighet.

Lämnar Malmö FF för city

Swedbank stadions fastighetschef tar över efter Christian Dahlman.

AL stoppar livsmedelscentrum i södra Stockholm

Planen på att flytta företag från Slakthusområdet skrotas.

Fastpartners nya plan för 50.000 kvm ska lyfta Akalla

Så blir området efter Microsoft. Gjorde stort paketförvärv 2015.

Oscar återkallar aktieerbjudande

”Vi gör så här för att få lite ordning och reda”

Ny vd på Svenska Bostäder

Lämnar en av landets största fastighetsägare.

NCC lockar 3M till Järva

Endast 1.300 kvm kvar att hyra ut i första etappen.

Tillbaka till förstasidan