Betalade 200 mkr för premiumläge

Riksbyggen förvärvar fastigheterna Qvarnen Tre Kronor och Silo 3 på Kvarnholmen i Nacka för 200 miljoner kronor. Riksbyggen planerar att omvandla de två tegelbyggnaderna från slutet 1800-talets slut till cirka 160 lägenheter. Husen har kulturminnesmärka fasader och endast minimala förändringar får ske.
Annons

Köper ombyggnadsprojekt på kajkanten av KF Fastigheter. I våras engagerade KF Fastigheter Pangea att sköta försäljningen av Qvarnen Tre Kronor och Silo 3 på Kvarnholmen i Nacka. Nu är affären klar och det blir Riksbyggen som förvärvar fastigheterna för nära 200 miljoner kronor. Riksbyggen planerar att omvandla byggnaderna till cirka 160 lägenheter.

De två vackra tegelbyggnaderna med historia från 1800-talets slut ligger vackert längs med vattnet och har kulturminnesmärkta fasader. Lika vackra som fasaderna ter sig lika kostsamt kan det bli att bygga om fastigheterna. Detaljplanen innebär också att endast minimala förändringar får ske av fasaderna mot kajen. Balkonger och liknande kan dock tillåtas på övriga fasader.

– Fastigheterna har ett unikt läge och en mycket spännande historia kommenterar Riksbyggens vice VD Mari Broman affären.

Hon fortsätter:
– De är också, i likhet med många andra äldre byggnader, arkitektoniskt intressanta. Som samhällsbyggare är det en utmaning att ta tillvara på platsens förutsättningar och göra något riktigt bra av det. Riksbyggen planerar säljstart av lägenheterna under hösten 2011, med byggstart årsskiftet 2011/12. På Kvarnholmen kommer drygt 2.000 lägenheter att byggas på hela området under de närmsta tio åren.
Fastighetsvärlden Idag 2010-11-23

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan