Stordalen och Ringnes köper i ny satsning

En känd trio norrmän ger sig in i en bred fastighetssatsning och investeringsvolymen är 1,5–2,0 miljarder norska kronor. Bolaget har nu förvärvat sin första fastighet i Sverige, i Göteborgsområdet. Bolaget är även den ”hemliga” köparen när Catena nyligen sålde för mer än en halv miljard.
Annons

Kungsleden säljer i snabb affär med samma hus. Kungsleden säljer en lagerfastighet i Göteborgsområdet till en ny fond, med en känd norsk trio i spetsen, för 133 miljoner kronor. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka 8 miljoner kronor. Fastigheten ligger i Lexby industriområde, 2 km öster om Partille centrum. Total uthyrningsbar area uppgår till cirka 15 000 kvm och är till största delen lager. Lindex är hyresgäst på ett 12-årigt kontrakt.

Fastighetsvärlden kan berätta att den är en norskdominerad fond, Solist, som står bakom köpet. Solist har ett eget kapital om NOK 536 miljoner, varav den kända trion Petter A Stordalen (via Home Properties), Christian Ringnes (Eiendomsspar) och Bjørn Rune Gjelsten satsat NOK 200 miljoner. Förvärvsutrymmet är NOK 1,5–2,0 miljarder kronor.

– Vi är väldigt opportunistiska i våra investeringar. När det gäller Sverige gillar vi dock om det finns trygga hyresgäster på långa kontrakt, säger Knut M Stokke, partner vid Solist, till Fastighetsvärlden.

Nyhetsbrevet kan även berätta att det var Solist som var 50-procentig köpare när Catena i mars sålde fyra fastigheter i Oslo för NOK 480 miljoner. Den andra andelen förvärvades av Eiendomsspar. Solist har genom förvärvet i Göteborg gjort två affärer.
Fastighetsvärlden Idag 2010-06-28

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan