Falkenbergs nya handelsplats fullt uthyrd

Om drygt ett år öppnas Falkenbergs nya handelsplats om 10.300 kvm lokaler vid Tångarondellen. Alla ytor är redan uthyrda. Nu klurar de båda ägarna på om de ska sälja projektet eller bli långsiktig ägare.

Annons

Byggherre är Falkenberg köpcentrum AB och bakom det bolaget finns Peter Nidelius (51%) och Robert Strandberg.

Peter Nidelius är ägare till det skånska byggvaruhuset NP Nilsson och Robert Strandberg är vice vd och partner vid TAM Retail, ett konsultbolag med specialisering på handel.

Den nya handelsplatsen kommer att bestå av fyra butiker, tre restauranger och två träning/sporthallar. Sex av verksamheterna är helt nya för Falkenberg. De som öppnar är SISI, NordicWellness, PDL Center (fyra banor), Rusta, Dollarstore (3.000 kvm), Elgiganten (1.500 kvm), LloydsApotek, Subway och Sibylla. Tångarondellen ligger 1,5 km norr om centrala Falkenberg.

Falkenberg har sedan tidigare ett av Sveriges högsta index för sällanköpshandel – men det beror uteslutande på Ullared som ligger tre mil nordost om stadskärnan. Räknas Ge-Kås i Ullared bort så blir siffran för Falkenberg istället nästan pinsamt svag.

Genomsnittbesökaren i Ullared åker 20,8 mil enkel väg, så det är inte Falkenbergarna som lyfter handeln där. De åter istället ofta till Varberg, Halmstad eller kanske Göteborg för att handla.

– Det är dessa personer som vi hoppas ska handla i Falkenberg istället. Intresset är stort och vi är nöjda med att lyckats locka så många varumärken som inte finns i Falkenberg tidigare. Dessutom finns det sedan tidigare bra dragare i närområdet, säger Robert Strandberg, kommersiell projektledare, till Fastighetsvärlden.

– Hyresgästmixen är fantastisk, vi kommer erbjuda ett starkt utbud av träning/hälsa, restauranger, hemelektronik och lågprisvaruhus. Nu arbetar vi även på möjligheten med att ha solceller på taket för att driva butikerna, säger Strandberg.

När Fastighetsvärlden frågar Robert Strandberg hur duon ser på på den framtida ägarbilden för handelsplatsen blir svaret:

– Jag vill egentligen passa på den frågan. Kommer det rätt erbjudande så är det möjligt att vi säljer. Men just nu är vi långsiktiga ägare.

Handelsplatsen kommer placeras intill Tångarondellen som idag redan utgör en viktig handelsplats för Falkenbergsborna. Här finns idag bl.a. Lidl (som bygger nytt), Willys, Blomsterlandet och Jem&Fix.

Kommersiell arkitekt för handelsprojektet är Jakobsson Pusterla. Kommersiell utveckling och uthyrning har utförts av TAM Retail. Total entreprenaden utförs av MVB.

Handelsplatsen byggs på den fastighet som bolaget köpte 2011. Därefter inköptes en grannfastighet för att expandera planerna, men trafiksituationen gjorde att byggherren fick återgå till ursprungsplanen.

Öppning planeras till månadsskiftet september/oktober 2019.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan