Den första hallen ska hamna i Årsta. Bilder: Man U/Stockholms stad.

Ibrahimovic bekräftar FV:s avslöjande – kan bli mer

Under tisdagen bekräftade Zlatan Ibrahimovic Fastighetsvärldens avslöjande om att han ligger bakom planerna på en padelhall i Stockholm. Men fotbollsstjärnan smider planer för ett flertal hallar runt om i landet.

Annons

Fastighetsvärlden nåddes av ryktet om Ibrahimovics inblandning i en padelhall i Stockholmsområdet för några veckor sedan. Under förra veckan, i samband med skrivandet av en text om branscheventet Baltazar Invitational, kom det flera uppgifter som bekräftade Ibrahimovics planer. Ingen av personerna runt fotbollsstjärnan som är inblandade i projektet ville dock då kommentera satsningen för Fastighetsvärlden.

Under tisdagen bekräftade Zlatan Ibrahimovic själv uppgifterna via sitt instagramkonto och sin twittersida. Han skriver följande på Instagram bredvid en logga för Padel Zenter:

”Håll ögonen öppna för denna logga. Öppnar upp mina egna padelcenters för er alla att spela och umgås. Vi kommer till din stad med kvalitet. Börjar min nya karriär snart”.

Ibrahimovics formulering tyder alltså på att det planeras för fler hallar än den i Årsta som Fastighetsvärlden pekade ut (läs mer om det här).

Så här kan den nya hallen Padel Zenter i Årsta se ut. Bild: Padel Zenter

Fastighetsvärlden erfar att en av kommunerna som Ibrahimovic tittar närmare på är Solna.

Sporthallen i Solna AB, som ägs av Solnas idrottsföreningar, vill uppföra en padelhall i närheten av Friends Arena och bredvid deras befintliga sportanläggning Råstaparkhallen. I en projektbeskrivning föreslår bolaget en anläggning som ska rymma runt 10 padeltennisbanor samt gym, lokaler för rehabilitering och eventuellt en restaurang. Hallbyggnaden beräknas bli 70-90 meter lång och cirka 40 meter bred.

Sporthallen i Solna AB för nu diskussioner med Solna stad om möjligheten att ta fram en ny detaljplan för området. I en korrespondens med kommunen, som FV tagit del av, skriver bolagets VD Peter Johansson:

”Har det hänt något i vår fråga om möjlighet att få bygglov att bygga Padeltennishall i Råstapark. Vår ”fotbollsintressent” är mycket angelägen att få besked.”

Till Fastighetsvärlden säger Peter Johansson:

– Det finns ett tiotal intressenter, men vi har inte skrivit avtal med någon. Projektet är fortfarande i ett väldigt tidigt stadium. Just nu vill vi ta reda på hur mycket vi får bygga på tomten.

Den aktuella fastigheten, Järva 3:16, i Solna är markerad i rött. Den ligger på Råsta strandväg 32 – ett stenkast från Friends arena där Ibrahimovic inom kort ska bli staty. För att förverkliga bygget kan det krävas att en bit oexploaterad mark förvärvas från Vasakronan. Det handlar om en liten markyta ut till Sjövägen. Karta: Fastighetsvärlden.

När det gäller etableringen i Årsta erfar Fastighetsvärlden att Ibrahimovics hall kan öppna i Martin & Serveras tidigare anläggning, i en fastighet som Stockholms stad nyligen köpt.

Under tisdagen sade Mikael Ebe, rådgivare till bolaget Padel Center Årsta, följande till Stockholmdirekt:

– Det är på gång i allra högsta grad. Det har varit trasslat lite med bygglovsärendet men allt är utrett och nu planerar vi öppna Stockholms största padel-anläggning.

Han vill dock inte kommentera Ibrahimovics eventuella inblandning.

På bilden som Ibrahimovic själv publicerat på instagram finns det nio banor i den hall som planeras i Årsta. Det är fler än vad som finns i dagens anläggningar i Älvsjö och Frihamnen.

Sedan tidigare har gänget bakom PDL Group (bland annat Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw) framgångsrikt öppnat flera hallar runt om i landet. Nyligen öppnade deras femte anläggning.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan