”Nya” Sipa fokuserar om – satsar på Norden

I framtiden är inte enbart fastighetsbolag välkomna som medlemmar. Sipa breddar sitt nätverk med expertmedlemmar och bjuder in till fler sammankomster.
Annons

Scandinavian International Property Association (Sipa) genomför just nu en förändring av sin inriktning till att skapa ett nätverk för att VD:ar och ledning i fastighetsbolag ska kunna göra bättre affärer både på den inhemska marknaden och på främmande marknader inom Norden och Baltikum. Dessutom siktar man på att fyrfaldiga antalet medlemmar upp till omkring 120 stycken.

I dagsläget har man ett drygt 30-tal medlemmar, med en övervikt av svenska företag. Så i hög utsträckning är det i övriga länder man vill fylla på.

– Vi har ringat in vilka nya medlemmar vi önskar och det närmaste året kommer vi arbeta aktivt med att värva dem, säger Sipas ordförande Per Ronnevik till Fastighetsvärlden.

Kärnan av medlemmar kommer även fortsättningsvis att vara fastighetsbolag men nu kommer Sipa även att ta in ett antal expertföretag som medlemmar, det vill säga olika rådgivningsföretag med stark anknytning till fastighetsbranschen. Det kan vara värderingsföretag, arkitekter, jurister etc.

Med det nya upplägget ser man framför sig att medlemmarna får tillgång till ett mycket attraktivt nätverk vilket ska underlätta deras möjligheter att expandera till nya marknader inom Norden. Som medlem i Sipa ingår inträde vid Mipim i Cannes och en årlig studieresa till en europeisk stad med ingående guidning om fastighetsmarknad, utvecklingsprojekt, arkitektur (i höst går resan till Berlin). Ett par gånger om året kommer det att hållas fokuserade småseminarier i olika ämnen som styrs av medlemsföretagen och därtill en årlig tvådagars konferens som i år kommer att hållas i Stockholm i maj.

Sipa grundades i slutet av 80-talet och ursprungligen stod s:et för swedish och tanken var att underlätta för svenska investerare på deras ”vikingatåg” med fastighetsaffärer i främmande land. En bit in på 90-talet ändrades innebörden till scandinavian och företag från grannländerna bjöds in som medlemmar.

Fastighetsvärlden Idag 2017-02-13

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan