SPG in i stor satsning söder om Oslo

Bakke ingår samarbete med Scandinavian Property Group avseende utveckling av cirka 600 bostäder i Fjordbyen, söder om Oslo.

Bakke Leiligheter AS ingick  2021 avtal om att förvärva en större utvecklingsfastighet som är den del av utvecklingen Fjordbyen beläget cirka 30 minuter söder om Oslo centrum. Nu har bostadsutvecklaren ingått samarbete med Scandinavian Property Group (SPG för att tillsammans utveckla fastigheten.

Fastigheten är belägen i Gillhusbukta på Lierstranda. Fjordbyen är ett av Norges största stadsutvecklingsprojekt, som på sikt kommer attrahera upp mot 16 000 nya invånare och 16 000 arbetstillfällen. Här planläggs ett urbant liv och en hållbar stadsdel – och bostadsområden som knyter samman land och hav. Miljöorganisationen Bellona har beskrivit utvecklingen som ett av Norges största miljösaneringsprojekt.

«Bakke har tidigare samarbetat med SPG i flera större utvecklingsprojekt och vi är glada att kunna föra vidare detta samarbete i Gilhusbukta. När vi nu ska utveckla en attraktiv bostadsdestination, med ett levande grannskap och bostäder som ger de boende hög levnadsstandard, är det glädjande att få med oss en solid och kompetent partner i utvecklingen.», säger transaktionscehefen hos Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech.

Fastigheten i Gilhusbukta är en del av en större detaljplan där det planläggs för cirka 500-600 bostäder och crika 5 000 kvm handel.

«SPG är mycket nöjda med att ha ingått detta strategiska samarbete med Bakke gällande utvecklingen av Fjordbyen. Vi tror mycket på regionen, och arbetar med flera stora utvecklingsprojekt i grannkommunen Drammen. Vi har tillsammans med Bakkegruppen färdigställt cirka 550 bostäder de sista 18 månaderna, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete», säger Carl Zetterqvist, VD för SPG i Sverige.

Scandinavian Property Group (SPG) grundades år 2004. Organisationen består av 22 anställda med kontor i både Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, kontor och logistik. SPG har cirka 7.000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 120.000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor.

Bakke Leiligheter är en del av Bakkegruppen AS. Bakkegruppen etablerades 2002 och är i dag ett företag med över 150 anställda. I 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder NOK och färdigställde över 300 bostäder. Bakkegruppen har en byggrättsportfölj med kommande projekt på över 30 miljarder NOK och har ett värdejusterat eget kapital om ca. 2,2 miljarder  kronor. Bakke Leiligheter utgör koncernens satsing på större bostads – och stadsutvecklingprojekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan