SPG in i stor satsning söder om Oslo

Bakke ingår samarbete med Scandinavian Property Group avseende utveckling av cirka 600 bostäder i Fjordbyen, söder om Oslo.

Bakke Leiligheter AS ingick  2021 avtal om att förvärva en större utvecklingsfastighet som är den del av utvecklingen Fjordbyen beläget cirka 30 minuter söder om Oslo centrum. Nu har bostadsutvecklaren ingått samarbete med Scandinavian Property Group (SPG för att tillsammans utveckla fastigheten.

Fastigheten är belägen i Gillhusbukta på Lierstranda. Fjordbyen är ett av Norges största stadsutvecklingsprojekt, som på sikt kommer attrahera upp mot 16 000 nya invånare och 16 000 arbetstillfällen. Här planläggs ett urbant liv och en hållbar stadsdel – och bostadsområden som knyter samman land och hav. Miljöorganisationen Bellona har beskrivit utvecklingen som ett av Norges största miljösaneringsprojekt.

«Bakke har tidigare samarbetat med SPG i flera större utvecklingsprojekt och vi är glada att kunna föra vidare detta samarbete i Gilhusbukta. När vi nu ska utveckla en attraktiv bostadsdestination, med ett levande grannskap och bostäder som ger de boende hög levnadsstandard, är det glädjande att få med oss en solid och kompetent partner i utvecklingen.», säger transaktionscehefen hos Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech.

Fastigheten i Gilhusbukta är en del av en större detaljplan där det planläggs för cirka 500-600 bostäder och crika 5 000 kvm handel.

«SPG är mycket nöjda med att ha ingått detta strategiska samarbete med Bakke gällande utvecklingen av Fjordbyen. Vi tror mycket på regionen, och arbetar med flera stora utvecklingsprojekt i grannkommunen Drammen. Vi har tillsammans med Bakkegruppen färdigställt cirka 550 bostäder de sista 18 månaderna, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete», säger Carl Zetterqvist, VD för SPG i Sverige.

Scandinavian Property Group (SPG) grundades år 2004. Organisationen består av 22 anställda med kontor i både Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, kontor och logistik. SPG har cirka 7.000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 120.000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor.

Bakke Leiligheter är en del av Bakkegruppen AS. Bakkegruppen etablerades 2002 och är i dag ett företag med över 150 anställda. I 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder NOK och färdigställde över 300 bostäder. Bakkegruppen har en byggrättsportfölj med kommande projekt på över 30 miljarder NOK och har ett värdejusterat eget kapital om ca. 2,2 miljarder  kronor. Bakke Leiligheter utgör koncernens satsing på större bostads – och stadsutvecklingprojekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan