SPG in i stor satsning söder om Oslo

Bakke ingår samarbete med Scandinavian Property Group avseende utveckling av cirka 600 bostäder i Fjordbyen, söder om Oslo.

Annons

Bakke Leiligheter AS ingick  2021 avtal om att förvärva en större utvecklingsfastighet som är den del av utvecklingen Fjordbyen beläget cirka 30 minuter söder om Oslo centrum. Nu har bostadsutvecklaren ingått samarbete med Scandinavian Property Group (SPG för att tillsammans utveckla fastigheten.

Fastigheten är belägen i Gillhusbukta på Lierstranda. Fjordbyen är ett av Norges största stadsutvecklingsprojekt, som på sikt kommer attrahera upp mot 16 000 nya invånare och 16 000 arbetstillfällen. Här planläggs ett urbant liv och en hållbar stadsdel – och bostadsområden som knyter samman land och hav. Miljöorganisationen Bellona har beskrivit utvecklingen som ett av Norges största miljösaneringsprojekt.

«Bakke har tidigare samarbetat med SPG i flera större utvecklingsprojekt och vi är glada att kunna föra vidare detta samarbete i Gilhusbukta. När vi nu ska utveckla en attraktiv bostadsdestination, med ett levande grannskap och bostäder som ger de boende hög levnadsstandard, är det glädjande att få med oss en solid och kompetent partner i utvecklingen.», säger transaktionscehefen hos Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech.

Fastigheten i Gilhusbukta är en del av en större detaljplan där det planläggs för cirka 500-600 bostäder och crika 5 000 kvm handel.

«SPG är mycket nöjda med att ha ingått detta strategiska samarbete med Bakke gällande utvecklingen av Fjordbyen. Vi tror mycket på regionen, och arbetar med flera stora utvecklingsprojekt i grannkommunen Drammen. Vi har tillsammans med Bakkegruppen färdigställt cirka 550 bostäder de sista 18 månaderna, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete», säger Carl Zetterqvist, VD för SPG i Sverige.

Scandinavian Property Group (SPG) grundades år 2004. Organisationen består av 22 anställda med kontor i både Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, kontor och logistik. SPG har cirka 7.000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 120.000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor.

Bakke Leiligheter är en del av Bakkegruppen AS. Bakkegruppen etablerades 2002 och är i dag ett företag med över 150 anställda. I 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder NOK och färdigställde över 300 bostäder. Bakkegruppen har en byggrättsportfölj med kommande projekt på över 30 miljarder NOK och har ett värdejusterat eget kapital om ca. 2,2 miljarder  kronor. Bakke Leiligheter utgör koncernens satsing på större bostads – och stadsutvecklingprojekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Metropole, The Node, Ellipsen, Sergel

Avicii-kapital in i satsning på coworking

Berättar för FV om satsningen och att bolaget i gengäld ska sätta fart på kultursatsning i hjärtat av Stockholm.

Fick sparken som vd – går till skandalomsusat bolag

Flera höga tjänstemän har lämnat bolaget på kort tid.

Inleder ny stor satsning – värvar två från konkurrent

Stort konsultbolag gör inbrytning inom nytt segment. FV berättar om framtidsplanerna.

LKF Lund 1000 bostäder

Vill bygga 1.000 bostäder i Lund

Stort stadsutvecklingsprojekt i norra Lund. Samarbete med flera aktörer.

Norra Sundskajen, Malmö

Bilder: Så kan Ön byggas ut med 250 bostäder

Riksbyggen vill tillsammans med Sundprojekt bygga 250 bostäder i elva nya bostadshus  på Ön.

Stänger hos Hufvudstaden bredvid NK

Två stora butikslokaler snart tomställda mitt i Stockholm.

Sagax räddar kvar större hyresgäst

Förlänger och totalrenoverar. Varit hyresgäst i snart 20 år.

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Klart: Dom i hovrätten mot fd Baldertoppar – ändrar

Alla elva överklagade tingsrättens dom. Nu har en lätt oenig Svea hovrätt meddelat sin dom. 1.453 dagar efter att toppduon anhölls.

Tillbaka till förstasidan