SPG in i stor satsning söder om Oslo

Bakke ingår samarbete med Scandinavian Property Group avseende utveckling av cirka 600 bostäder i Fjordbyen, söder om Oslo.

Bakke Leiligheter AS ingick  2021 avtal om att förvärva en större utvecklingsfastighet som är den del av utvecklingen Fjordbyen beläget cirka 30 minuter söder om Oslo centrum. Nu har bostadsutvecklaren ingått samarbete med Scandinavian Property Group (SPG för att tillsammans utveckla fastigheten.

Fastigheten är belägen i Gillhusbukta på Lierstranda. Fjordbyen är ett av Norges största stadsutvecklingsprojekt, som på sikt kommer attrahera upp mot 16 000 nya invånare och 16 000 arbetstillfällen. Här planläggs ett urbant liv och en hållbar stadsdel – och bostadsområden som knyter samman land och hav. Miljöorganisationen Bellona har beskrivit utvecklingen som ett av Norges största miljösaneringsprojekt.

«Bakke har tidigare samarbetat med SPG i flera större utvecklingsprojekt och vi är glada att kunna föra vidare detta samarbete i Gilhusbukta. När vi nu ska utveckla en attraktiv bostadsdestination, med ett levande grannskap och bostäder som ger de boende hög levnadsstandard, är det glädjande att få med oss en solid och kompetent partner i utvecklingen.», säger transaktionscehefen hos Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech.

Fastigheten i Gilhusbukta är en del av en större detaljplan där det planläggs för cirka 500-600 bostäder och crika 5 000 kvm handel.

«SPG är mycket nöjda med att ha ingått detta strategiska samarbete med Bakke gällande utvecklingen av Fjordbyen. Vi tror mycket på regionen, och arbetar med flera stora utvecklingsprojekt i grannkommunen Drammen. Vi har tillsammans med Bakkegruppen färdigställt cirka 550 bostäder de sista 18 månaderna, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete», säger Carl Zetterqvist, VD för SPG i Sverige.

Scandinavian Property Group (SPG) grundades år 2004. Organisationen består av 22 anställda med kontor i både Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, kontor och logistik. SPG har cirka 7.000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 120.000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor.

Bakke Leiligheter är en del av Bakkegruppen AS. Bakkegruppen etablerades 2002 och är i dag ett företag med över 150 anställda. I 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder NOK och färdigställde över 300 bostäder. Bakkegruppen har en byggrättsportfölj med kommande projekt på över 30 miljarder NOK och har ett värdejusterat eget kapital om ca. 2,2 miljarder  kronor. Bakke Leiligheter utgör koncernens satsing på större bostads – och stadsutvecklingprojekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

Tillbaka till förstasidan