Sebastian Brindelid, Petra Ridderstrand och Anders Lundquist. Bild: SBF

SBF stärker med trio

SBF stärker teamet för att positionera SBF för framtida tillväxt. Sebastian Brindelid har anställts som Finanschef och Petra Ridderstrand som Associate Investor Relations för att stärka relationen med investerare också internationellt. Parallellt skapar SBF ett Advisory Board där Anders Lundquist, tidigare CFO och Finanschef på Niam, har en nyckelroll.

Annons

– Vi stärker nu teamet ytterligare för att rusta oss för framtiden, vi ser att svenska hyresbostäder blivit långsiktigt mer attraktivt prissatta och vi erbjuder våra investerare hela värdekedjan för att tillvarata de möjligheter vi ser framför oss. SBF har en ambitiös tillväxtagenda och det är med glädje jag välkomnar Sebastian och Petra till SBF, säger Terje Björsell, vd, SBF Fonder.

Sebastian Brindelid har bakgrund inom bland annat skuldförvaltning, finansiering och tillgångsförvaltning. Han kommer närmast från Unibail Rodamco Westfields svenska organisation där han hade rollen som tillgångsförvaltare. Dessförinnan arbetade han på Arwidsro med ansvar för fastighetsförvärv och finansiering.

Petra Ridderstrand har flera års erfarenhet av att arbeta med institutionella investerare på den svenska och internationella marknaden. Hon kommer närmst från SEB där hon har haft flera roller, senast som Senior Client Analyst inom Financial Institutions.

– Kapitalet, både från investerare och det lånade, kommer idag med högre krav och kostnader och för att stärka vår förmåga upprättar vi ett Advisory Board. Vi har förmånen att välkomna Anders Lundquist i detta. Anders har en unik bakgrund, nätverk och gedigen kompetens inom finansiering, avslutar Terje Björsell, vd, SBF Fonder.

Tillsammans med Johan Bergman, arbetande ordförande, besitter SBF Fonder en bred palett av erfarenheter och kompetens inom finansiering och fastigheter också internationellt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter från förstasidan

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över McDonalds gamla lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Tillbaka till förstasidan