Dragfast ny storägare i Oscar Properties

SBB:s näst största ägare Dragfast, som kontrolleras av Marjan Dragicevic, är nu även storägare i Oscar Properties. Det efter att ha köpt 16,7 miljoner aktier, motsvarande 11,6 procent av kapital och röster. Dragfast har sannolikt köpt Castellums stora avyttrade aktiepost.

Annons

– Väldigt roligt att få en så välrenommerad fastighetsinvesterare köper så stor post i marknaden. Vi välkomnar dem som ägare i bolaget, säger Oscar Engelbert, vd, storägare och grundare av Oscar Properties till Fastighetsvärlden.

Vem eller vilka som sålt är oklart. Men posten är ungefär lika stor som den Castellum ägt. Castellum blev storägare i Oscar Properties i samband med en storaffär med fastigheter värda 1,7 miljarder kronor. Castellum har sålt aktieposten, enligt ett tidigare flaggningsmeddelande, och har gjort så med en förlust.

Castellum var tidigare näst största ägare i OP, precis före Oscar Engelbert. Något större är Kvalitena. Öresund är fjärde största ägare i OP.

Dragfast gick i september 2019 över 10 procent i SBB.Bakom bolaget finns Marjan Dragicevic. Nu äger bolaget 6,6 procent av kapitalet i SBB (näst största efter Ilija Batljan och större än Arvid Svensson Invest).

När Fastighetsvärlden vid det tillfället nådde Marjan Dragicevic sa han att han ogillade uppståndelsen runt investeringen.

– Jo, man är stolt och man kämpar på. Men det är mitt bolag som är huvudägare inte jag själv. Vi har varit ägare sedan flera år tillbaka i SBB och det som är lite tråkigt att det står mitt eget namn i medierna. Jag är ändå en rätt så blygsam person och äger ett bolag som heter Dragfast. Det finns ju några andra som är med där också.

Dragicevic startade karriären, tillsammans med sin bror, med att driva ett framgångsrikt råvaruindustriföretag, som levererade råvaror till korvfabriker, vid namn S-Kon Kött. De har därefter, enligt obekräftade uppgifter, köpt aktier i flera bolag från överskottet i köttverksamheten, bland annat aktier i fastighetsbolag. Ett av de större innehaven var i Dagon där de, via bolaget S-Kon, blev en av de tio största ägarna efter att vid ett flertal tillfällen ökat sitt innehav. (Dagon köptes senare av Klövern med Rutger Arnhult i spetsen).

Dragfast har även gått in i Doxa, Greg Dingizians bolag.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan