Dragfast ny storägare i Oscar Properties

SBB:s näst största ägare Dragfast, som kontrolleras av Marjan Dragicevic, är nu även storägare i Oscar Properties. Det efter att ha köpt 16,7 miljoner aktier, motsvarande 11,6 procent av kapital och röster. Dragfast har sannolikt köpt Castellums stora avyttrade aktiepost.

– Väldigt roligt att få en så välrenommerad fastighetsinvesterare köper så stor post i marknaden. Vi välkomnar dem som ägare i bolaget, säger Oscar Engelbert, vd, storägare och grundare av Oscar Properties till Fastighetsvärlden.

Vem eller vilka som sålt är oklart. Men posten är ungefär lika stor som den Castellum ägt. Castellum blev storägare i Oscar Properties i samband med en storaffär med fastigheter värda 1,7 miljarder kronor. Castellum har sålt aktieposten, enligt ett tidigare flaggningsmeddelande, och har gjort så med en förlust.

Castellum var tidigare näst största ägare i OP, precis före Oscar Engelbert. Något större är Kvalitena. Öresund är fjärde största ägare i OP.

Dragfast gick i september 2019 över 10 procent i SBB.Bakom bolaget finns Marjan Dragicevic. Nu äger bolaget 6,6 procent av kapitalet i SBB (näst största efter Ilija Batljan och större än Arvid Svensson Invest).

När Fastighetsvärlden vid det tillfället nådde Marjan Dragicevic sa han att han ogillade uppståndelsen runt investeringen.

– Jo, man är stolt och man kämpar på. Men det är mitt bolag som är huvudägare inte jag själv. Vi har varit ägare sedan flera år tillbaka i SBB och det som är lite tråkigt att det står mitt eget namn i medierna. Jag är ändå en rätt så blygsam person och äger ett bolag som heter Dragfast. Det finns ju några andra som är med där också.

Dragicevic startade karriären, tillsammans med sin bror, med att driva ett framgångsrikt råvaruindustriföretag, som levererade råvaror till korvfabriker, vid namn S-Kon Kött. De har därefter, enligt obekräftade uppgifter, köpt aktier i flera bolag från överskottet i köttverksamheten, bland annat aktier i fastighetsbolag. Ett av de större innehaven var i Dagon där de, via bolaget S-Kon, blev en av de tio största ägarna efter att vid ett flertal tillfällen ökat sitt innehav. (Dagon köptes senare av Klövern med Rutger Arnhult i spetsen).

Dragfast har även gått in i Doxa, Greg Dingizians bolag.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan