R.E.M.M. siktar på miljardköp i Stockholm

R.E.M.M. Sweden AB, grundat av Helge Gernhardt, vill köpa kontorsfastigheter i Stockholm. Siktet är inställt på inom tullarna. Bolaget har lagt flera bud och har för avsikt att snart gå i mål med ett förvärv.

Annons

– Vi är intresserade av bra byggnader i bra lägen. Läget är viktigare än byggnaden. Det sistnämnda kan man påverka i större omfattning själv. En brun fastighet kan man förvandla till grön, säger Helge Gernhardt till Fastighetsvärlden.

Fastigheter som R.E.M.M. Sweden AB är intresserat av bör ha ett värde på mellan 100 miljoner och 1 miljard kronor.

– Jag gillar Sverige och människorna här. Jag gillar kulturen och långsiktigheten, alla pratar engelska och det har varit fred i 200 år, säger Helge Gernhardt som även gillar transpensen på den svenska fastighetsmarknaden som är bättre än några andra länder som han jämfört med.

Han konstaterar att bolaget kan köpa fastigheter som innehåller vakanser och att det är okej att äga med tomträtt. Angående buden han lagt de senaste åren, så tror han på större möjlighet till framgång framöver.

– Jag var inte konkurrenskraftig på en marknad som var uppsvälld av obligationsfinansiering. Nu förväntar jag mig att priserna normaliseras igen under de kommande kvartalen så att marknadsaktörer med tillgång till likviditet, oavsett makroekonomiskt läge, får möjlighet att göra transaktioner igen.

Helge Gernhardt är född i Tyskland, men har pluggat i Stockholm och bor sedan två år i den svenska huvudstaden. Hans intresse för fastigheter kommer från fadern som driver tyska familjföretaget R.E.M.M. GmbH, med fastigheter i Berlin och Leipzig och som inte avyttrat sedan 1998. Fastighetsvärdet där är 4–5 miljarder kronor, obelånat. Fadern jobbade tidigare, när muren föll som ansvarig för fastighetsinvesteringar vid ett större bolag. I samband med att de båda länderna förenades såg fadern stor potential i forna Östberlin. När hans arbetsgivare inte ville investera där valde han att göra det som privatperson själv istället. Han köpte från staten efter att ha cyklat runt och kollat på fasader. Det blev grunden till ett lyckat fastighetsbolag.

Upplägget i Sverige är att R.E.M.M. Sweden AB ska finansieras av det tyska företaget, men förbli självständigt och ägas av Helge Gernhardt..

– Denna setup tillåter R.E.M.M. Sweden AB att har en mycket hög transaktionshastighet, med closing på mindre än 10 bankdagar.

Fler Nyheter från förstasidan

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Tillbaka till förstasidan