R.E.M.M. siktar på miljardköp i Stockholm

R.E.M.M. Sweden AB, grundat av Helge Gernhardt, vill köpa kontorsfastigheter i Stockholm. Siktet är inställt på inom tullarna. Bolaget har lagt flera bud och har för avsikt att snart gå i mål med ett förvärv.

– Vi är intresserade av bra byggnader i bra lägen. Läget är viktigare än byggnaden. Det sistnämnda kan man påverka i större omfattning själv. En brun fastighet kan man förvandla till grön, säger Helge Gernhardt till Fastighetsvärlden.

Fastigheter som R.E.M.M. Sweden AB är intresserat av bör ha ett värde på mellan 100 miljoner och 1 miljard kronor.

– Jag gillar Sverige och människorna här. Jag gillar kulturen och långsiktigheten, alla pratar engelska och det har varit fred i 200 år, säger Helge Gernhardt som även gillar transpensen på den svenska fastighetsmarknaden som är bättre än några andra länder som han jämfört med.

Han konstaterar att bolaget kan köpa fastigheter som innehåller vakanser och att det är okej att äga med tomträtt. Angående buden han lagt de senaste åren, så tror han på större möjlighet till framgång framöver.

– Jag var inte konkurrenskraftig på en marknad som var uppsvälld av obligationsfinansiering. Nu förväntar jag mig att priserna normaliseras igen under de kommande kvartalen så att marknadsaktörer med tillgång till likviditet, oavsett makroekonomiskt läge, får möjlighet att göra transaktioner igen.

Helge Gernhardt är född i Tyskland, men har pluggat i Stockholm och bor sedan två år i den svenska huvudstaden. Hans intresse för fastigheter kommer från fadern som driver tyska familjföretaget R.E.M.M. GmbH, med fastigheter i Berlin och Leipzig och som inte avyttrat sedan 1998. Fastighetsvärdet där är 4–5 miljarder kronor, obelånat. Fadern jobbade tidigare, när muren föll som ansvarig för fastighetsinvesteringar vid ett större bolag. I samband med att de båda länderna förenades såg fadern stor potential i forna Östberlin. När hans arbetsgivare inte ville investera där valde han att göra det som privatperson själv istället. Han köpte från staten efter att ha cyklat runt och kollat på fasader. Det blev grunden till ett lyckat fastighetsbolag.

Upplägget i Sverige är att R.E.M.M. Sweden AB ska finansieras av det tyska företaget, men förbli självständigt och ägas av Helge Gernhardt..

– Denna setup tillåter R.E.M.M. Sweden AB att har en mycket hög transaktionshastighet, med closing på mindre än 10 bankdagar.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Tillbaka till förstasidan