Nya Prisma Properties styrelse klar

Vid en extra bolagsstämma har beslut fattats att Prisma Properties styrelse ska bestå av Simon de Château som ordförande samt Kristina Alvendal, Jacob Annehed, Anna-Greta Sjöberg och Caroline Tivéus som ledamöter.

Prisma Properties är en ledande utvecklare av fastigheter för lågprisbutiker, livsmedelshandel och snabbmatsrestauranger.

Simon de Château är partner och ordförande i Alma Property Partners som han grundade 2014. Simon är därtill styrelseledamot i NCC och Atrium Ljungberg och har tidigare bland annat varit VD för Sveafastigheter under tio år fram till 2013.

– Det är glädjande att vi har attraherat en så kompetent och jämställd styrelse med lång och väl balanserad erfarenhet inom fastigheter, juridik, finans, politik och hållbarhet. Med denna styrelsesammansättning står Prisma Properties väl rustat att befästa sin position som ledande utvecklare och långsiktig ägare av fastigheter för lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatsrestauranger, säger Simon de Château.

Kristina Alvendal är jurist, tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad och verksam inom strategisk fastighetsutveckling och som styrelseledamot. Hon är styrelseledamot i bland andra fastighetsbolaget Intea, fastighetsrådgivaren Svefa och Danske Hypotek AB.

Jacob Annehed är partner och CFO vid Alma Property Partners, som är huvudägare i Prisma Properties, och har tidigare varit bland annat CFO för NREP.

Anna-Greta Sjöberg har en bakgrund som VD, CFO och andra ledande positioner i bland annat finans- och fastighetsbranschen. Anna-Greta är styrelseordförande i Marginalen Bank och har ett förflutet som långvarig styrelseledamot i bland andra Hufvudstaden, Tryggstiftelsen och LKAB.

Caroline Tivéus är sedan 2018 hållbarhetschef och sitter i ledningsgruppen för Pandox samt har ett förflutet bland annat inom investor relations och marknadskommunikation från Com Hem, Avanza Bank och Nordnet.

Läs gärna även Fastighetsvärldens stora personporträtt på Simon de Château, som publicerades i Magasinet Fastighetsvärlden nr 1/2023, med rubriken Redo att ta risk.

Fler Nyheter från förstasidan

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Uppdelningen av Serneke har påbörjats

25 anställda varslas. Så blir de två organisationerna.

Stena gör stort köp från Rikshem

Affären omfattar 438 lägenheter. Läs FV:s bedömning av priset.

Klart: Övikshem får sälja 600 bostäder

Stor försäljning kan vänta i Norrland.

Ny vd vid Areim

Tar över efter Therese Rattik.

Ny strategi – SBB frigör 8 miljarder

En ny uppgörelse med Brookfield om ägandet i utbildningsportföljen EduCo utgör en grundbult i SBB:s nya strategi. Den tillför även betydande likvididitet och syftar även till ökad transparens.

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Fastighetsägarna som drabbades av skredet

Ett enormt slukhål öppnade sig på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Fastighetsägare till FV: ”Oerhört tragiskt”.

Tillbaka till förstasidan