Simon de Chateau och Fredrik Mässing samt Johan Nielsen, Martin Lindqvist, Carsten Krebs och Thomas Hansen. I bakgrunden bolagets satsning i Häggvik.

Nya Prisma har 5,6 mdr inom lågprishandel

De senaste fem åren har gruppen bakom det nya bolaget utvecklat nya fastigheter och kompletteringsköpt. Nu låter man täckelset falla för nya Prisma properties som redan idag har fastigheter för 5,6 miljarder men som har mycket nytt på gång också.

Annons

Det är Alma Property Partners som tillsammans med sina samarbetspartners Mässing Properties, CT Development och P&E Fastighetspartner står bakom det nya fastighetsbolaget Prisma Properties. Bolaget har ett tydligt fokus på lågprishandel och fastighetsportföljen är värderad till 5,6 miljarder kronor. Det bildades under slutet av 2022 efter att beståndet byggts upp via Almas fonder.

Ambitionen är att bli Nordens ledande fastighetsutvecklare och långsiktig ägare inom segmenten lågpris- och dagligvaruhandel samt snabbmatsrestauranger.

Vd för bolaget blir Fredrik Mässing och styrelseordförande Simon de Chateau.

Prismas nuvarande fastighetsbestånd utgörs av 106 fastigheter, främst i Sverige och Danmark, med en total uthyrbar area om 206 000 kvm. Dessutom har man för närvarande 15 pågående projekt och bolaget har stora tillväxtplaner för de kommande åren i hela Norden.

Belåningsgraden ligger under 50 procent och bolaget har nyligen refinansierat nästan hela sin låneportfölj om 2,5 miljarder kronor.

– Lågprishandel är det snabbast växande segmentet inom svensk detaljhandel, och ett av de minst konjunkturkänsliga. Vi ser därför att det är ett bra läge att ta nästa steg genom att ställa Prisma Properties på egna ben för att ge hyresgäster i dessa branscher ett ännu starkare erbjudande, säger Simon de Chateau, styrelseordförande för Prisma.

I samband med en intervju i Fastighetsvärldens magasin tidigare i år uttalade Simon de Chateau möjligheten att i framtiden börsnotera Prisma, men att läget för det i den rådande marknaden inte är så bra men att framtiden får utvisa om det är möjligt.

Mer än 70 procent av fastigheterna som ingår i Prismas portfölj har utvecklats under de senaste fem åren av ledningen för bolaget. Fredrik Mässing har genom sitt fastighetsbolag Mässing Properties varit med och byggt upp portföljen sedan 2017, och det är nu han som tillträder i rollen som vd i Prisma.

–Det här är början på en spännande tillväxtresa. Ledningen i Prisma består av personer med lång erfarenhet från fastighetsbranschen och utveckling av lågpris- och dagligvaruhandel. Med god efterfrågan inom våra segment och starka relationer med ledande hyresgäster är vi rätt positionerade att ta Prisma till nästa nivå, säger Fredrik Mässing.

Prisma  har nu rekryterat Johan Nielsen som COO och Martin Lindqvist som CFO. Martin Lindqvist har en bakgrund som bland annat CFO på Atrium Ljungberg och Johan Nielsen som Vd för P&E Fastighetspartner.

I Prisma Properties strategi ligger bland annat ett nära samarbete med marknadsledande hyresgäster och att utveckla ändamålsenliga fastigheter för lågprishandel vid viktiga knutpunkter i Sverige och i övriga Norden. Bland de största hyresgästerna finns Dollarstore, Jysk och Willys, samt snabbmatskedjor som Burger King, Rasta, ChopChop och Jureskog.

Utöver de egna projekten har även en del kompletteringsköp av lämpliga och utvecklingsbara fastigheter gjorts. Bland annat förvärvade man nio restaurangfastigheter från Rasta 2020. Där har man i flera fall utvecklat ytterligare restaurangkoncept intill. Bolaget har nyligen tagit steget in i Norge genom att förvärva två fastigheter med Europris som hyresgäst. Beståndet i Norge ska växa och man avser även att expandera in i Finland.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan