Platzer utvecklar skola om 9.000 kvm

Platzer har tecknat ett hyresavtal om 9.000 kvm med Internationella Engelska Skolan (IES) i Södra Änggården i Göteborg. Platzer ska inte äga fastigheten långsiktigt utan har gett ett försäljningsuppdrag till Catella.

Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 9 000 kvm. Skolan blir en grundskola för årskurs F-9 och den kommer att färdigställas till IES av Platzer.

Under hösten kommer Platzer att starta arbetet med att hitta en långsiktig ägare av skolan. Fastighetsvärlden kan berätta att Catella fått säljuppdraget (rådgivningsbolaget har tidigare genomfört försäljningar åt Platzer i området).

Hyresavtalet är villkorat av att en sådan ägare identifieras samt av att detaljplanen vinner laga kraft. Preliminärt tillträde sker i augusti 2022.

Området Södra Änggården ligger idag i Högsbo och har en rejäl potential för utveckling. Läget är attraktivt mitt emellan centrum och havet. Botaniska och Linnéplatsen når man på bara några minuter och Änggårdsbergen ligger alldeles intill. Här skapas en tät och levande stadsmiljö lika nära gatuliv som naturen. Platzer har tidigare tecknat avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter, Hökerum Bygg och Skanska Nya Hem om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i området. Detaljplanen befinner sig just nu i granskningsskedet.

– Nu har vi lagt nästa pusselbit i utvecklingen av Södra Änggården. Vi har tidigare sålt bostadsbyggrätter i området och tillsammans med dessa aktörer utvecklar vi nu området till en levande stadsdel. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en attraktiv skola på ett av de bästa lägena i området – alldeles intill foten av Änggårdsbergen, säger P-G Persson, vd, Platzer.

– Vi är glada att kunna annonsera att vi ska starta en ny skola i Södra Änggården i Göteborg som komplement till kommunens egna skolor. Vi ser fram emot att välkomna alla elever till fräscha nya lokaler där de i en lugn och säker studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, säger Cecilia Marlow, tf vd för Internationella Engelska Skolan.

IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 25.600 elever i 36 skolor samt ca 3.200 elever i skolorna i Spanien. I Göteborg har de sedan tidigare två skolor. IES i Sverige bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Inom grundskolan har IES 17 av de 20 största friskolorna i Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Karlatornet nära sin högsta höjd – stål i toppen

Endast ett våningsplan från taklagsfest. Ny strategi högst upp. Läs även om försäljningsläget och framtiden.

Säljer bostäder för 605 mkr – hela 8% under värdering

Stor bostadsaffär med tio fastigheter i Stockholmsområdet.

Tillbaka till förstasidan