Platzer utvecklar skola om 9.000 kvm

Platzer har tecknat ett hyresavtal om 9.000 kvm med Internationella Engelska Skolan (IES) i Södra Änggården i Göteborg. Platzer ska inte äga fastigheten långsiktigt utan har gett ett försäljningsuppdrag till Catella.

Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 9 000 kvm. Skolan blir en grundskola för årskurs F-9 och den kommer att färdigställas till IES av Platzer.

Under hösten kommer Platzer att starta arbetet med att hitta en långsiktig ägare av skolan. Fastighetsvärlden kan berätta att Catella fått säljuppdraget (rådgivningsbolaget har tidigare genomfört försäljningar åt Platzer i området).

Hyresavtalet är villkorat av att en sådan ägare identifieras samt av att detaljplanen vinner laga kraft. Preliminärt tillträde sker i augusti 2022.

Området Södra Änggården ligger idag i Högsbo och har en rejäl potential för utveckling. Läget är attraktivt mitt emellan centrum och havet. Botaniska och Linnéplatsen når man på bara några minuter och Änggårdsbergen ligger alldeles intill. Här skapas en tät och levande stadsmiljö lika nära gatuliv som naturen. Platzer har tidigare tecknat avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter, Hökerum Bygg och Skanska Nya Hem om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i området. Detaljplanen befinner sig just nu i granskningsskedet.

– Nu har vi lagt nästa pusselbit i utvecklingen av Södra Änggården. Vi har tidigare sålt bostadsbyggrätter i området och tillsammans med dessa aktörer utvecklar vi nu området till en levande stadsdel. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en attraktiv skola på ett av de bästa lägena i området – alldeles intill foten av Änggårdsbergen, säger P-G Persson, vd, Platzer.

– Vi är glada att kunna annonsera att vi ska starta en ny skola i Södra Änggården i Göteborg som komplement till kommunens egna skolor. Vi ser fram emot att välkomna alla elever till fräscha nya lokaler där de i en lugn och säker studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, säger Cecilia Marlow, tf vd för Internationella Engelska Skolan.

IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 25.600 elever i 36 skolor samt ca 3.200 elever i skolorna i Spanien. I Göteborg har de sedan tidigare två skolor. IES i Sverige bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Inom grundskolan har IES 17 av de 20 största friskolorna i Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

NREP köper i Oslo för 3 miljarder

Medan Castellum och SBB strider om bestånd värt 50 miljarder så köper NREP för 3 miljarder kronor.

Hon blir boss över AL:s storsatsning inom ”nya” segmentet

Projektportföljen är på hela 36 miljarder, men 40 procent gäller annat än kontor och handel.

Tengelin: ”Jag vill bidra till tillväxt och framgång”

Intar vd-stolen efter Fredrik Lidjan. Fredrik Holmström: ”Vi har marknaden med oss”.

Lista: Sida fick 43 flyttalternativ – fyra hårdgranskades

FV berättar om de tre främsta utmanarna och om vilka fastighetsägare som lämnat in förslag – en del smått galna utifrån kriterierna.

Vill förlänga byggloven i kristider

Nytt förslag i civilutskottet.

Lämnar vd-stolen i 100-miljardersbolaget

Ett av landets absolut största fastighetsbolag söker ny vd.

Bakslag: Nobbar både SBB:s och Castellums bud

Nu har största ägaren satt ner foten.

Bryter affär kring prestigeprojekt

Köper åter två projekt. Söker ny delägare till ett tredje. Ursprungligt projektvärde: 7,6 miljarder kronor.

"Kan inte bara titta på kronor per kvadratmeter"

Kaoset under pandemin ritar om drabbade segmentet.

Börsdebutanten Stenhus förvärvar för 175 mkr

Förvärvar tre fastigheter om totalt 40.000 kvm.

SBB:s sex nya lockelser i budkriget mot Castellum

Dragkampen om ”norska Vasakronan” fortsätter. Samtidigt öppnar Entras styrelse för att åter granska SBB:s bud.

Topplista

15 största ägarna av samhällsfastigheter

Från att tidigare ha varit en strikt offentlig angelägenhet är ägandet av samhällsfastigheter i dag betydligt mer diversifierat. FV listar de 15 största.

Ilija Batljan besviken – men fortfarande hoppfull

Näringsministern kommenterar affären.

Tillbaka till förstasidan