Park Central är gestaltat av Arkitekterna Krook & Tjäder.

Ioffice hyr 3.900 kvm i nya Park Central

Coworkingaktören Ioffice tecknar första hyresavtalet i Park Central i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 3 900 kvm och tillträder under andra kvartalet 2027. Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen.

Annons

Projektet omfattar en stations- och kontorsbyggnad på totalt cirka 40.000 kvadratmeter. Park Central kommer att bli en av Göteborgs nya signaturbyggnader. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

– Göteborg har etablerat sig som en central plats för innovation och utveckling. Vi vill bidra till mötesplatser både inom och över branschgränser. Hos Ioffice på Park Central delar företagen på centrala resurser såsom reception, IT-lösningar och städning, vilket kapar kostnader och öppnar upp möjligheter för fler att ha kontor mitt i Göteborg, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.

Med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplanet och Centralstationen som granne, etablerar coworkingaktören Ioffice sin verksamhet i Park Central. Företaget hyr en lokal om cirka 3.900 kvadratmeter och är belägen på fyra plan, med lokaler i markplan, plan 3 och 4 samt en konferensyta på plan 7 i anslutning till Park Centrals takpark. Företaget tillträder sina lokaler under andra kvartalet 2027.

– Vi är mycket glada att Ioffice väljer att etablera sig i Park Central. Ioffice är en erfaren och trygg aktör som erbjuder den service som efterfrågas av dagens coworkingkunder. Denna uthyrning blir en perfekt första pusselbit i Park Centrals erbjudande, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Park Central kommer att certifieras enligt Breeam Excellent. Faktorer som bedöms i certifieringen är bland annat byggandens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering, allt med ett fokus på att minska fastighetens klimatavtryck.

Huset får en unik grönskande takpark med plats för både träning, rekreation och företagsevent. Dessutom kommer det att finnas ett brett utbud av service med gym, restauranger, coworking och handel i huset. Huset kommer att stå färdigt i slutet av 2026 i samband med att Västlänkens nya station Centralen öppnar.

Projektet genomförs av NCC och Jernhusen i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Jernhusen kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan