Flera nya butiker till AL:s Gränbystaden

Gränbystaden i Uppsala fortsätter att etablera nya butiker och restauranger. Atrium Ljungberg har tecknat flera nya hyresavtal och under våren slår dörrarna upp till flera nya butikskoncept.

Annons

Det tyska familjeföretaget Deichmann, som grundades redan 1913, är idag Europas största skokedja med 4500 butiker i 31 länder. Kedjan fortsätter att expandera och den 25 april invigs en butik om drygt 400 kvadratmeter i Gränbystaden i Uppsala.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna i Gränbystaden, som vi anser är Uppsalas absolut bästa köpcentrum. Där finns ett brett utbud och nu kommer det dessutom att finnas en Deichmann-butik där. Det har länge varit ett mål för oss, säger Thomas Christensen, vd på Deichmann Skandinavien.

I slutet av mars öppnade även Lundbergs. Det svenska företaget som funnits i över 90 år har idag butiker över hela landet, med ett stort utbud av väskor, resväskor, ryggsäckar, handskar och accessoarer. Dessutom sker nya satsningar bland befintliga butiker. Indiska, Stadsmissionen Second Hand, Calzedonia och Intimissimi har omlokaliserat och öppnat upp i nya butikslokaler. Även Lagerhaus omlokaliserar och öppnar i juni. Samtidigt utökar Synsam sina ytor till drygt 300 kvadratmeter med ett nytt koncept, Synsam Megastore med Synsam Outlet i samma butik, som öppnar den 17 maj.

– Gränbystaden är helt rätt plats för oss att satsa vidare på. Vi är mycket glada att hälsa Uppsalaborna välkomna till vår megastore-butik, med marknadens bredaste sortiment av glasögon, terminalglasögon, solglasögon, sportglasögon och kontaktlinser. Synsam ska alltid finnas där våra kunder finns och det är därför extra roligt att nu få öppna i Gränbystaden, säger Krister Duwe Synsams Sverigechef.

Utbudet av restauranger har också utökats. I februari öppnade Sushi Yama, Nordens största sushikedja som är helt ASC- och MSC-certifierad med stort fokus på hållbara råvaror. Restaurangen i Gränbystaden har sedan öppningen varit välbesökt och uppskattad av kunderna.

– Vi är glada att hälsa alla dessa nya och nygamla aktörer välkomna till Gränbystaden. Det är en riktigt stark handelsplats i ett bra läge med stort upptagningsområde. Vi ser en stor efterfrågan på att etablera sig här och även på att utöka befintliga koncept, säger Veronica Rudfelt, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Gränbystaden och närliggande områden är den mest expansiva delen av Uppsala och beräknas inom några år vara helt integrerad med innerstaden. Här pågår utveckling av såväl bostäder som kontors-fastigheter, idrottsanläggningar och vård. Gränbystaden är en av Sveriges största handelsplatser med mer än 160 butiker, service och restauranger. Handelsplatsen omsatte 3,6 mdkr 2023 och har cirka 10 miljoner besökare varje år.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan