Europas största kebabkedja väljer Skärholmen Centrum

Världens mest välkända kebabkoncept German Döner Kebab öppnar i Skärholmen Centrum under sommaren. Det är den första restaurangen den snabbt expanderande kedjan etablerar i Stockholmsområdet och den tionde hittills i Sverige. Bland ägarna till restaurangen i Skärholmen finns fotbollsprofilerna Haris Radetinac och Astrit Ajdarevic.

Den nya restaurangen tar plats i en lokal med entré mot Skärholmstorget på totalt 255 kvadratmeter. Öppning sker under senare delen av sommaren.

– Att vi nu stärker restaurangutbudet med en kebabrestaurang i världsklass går helt i linje med vår vision för Skärholmen Centrum. German Döner Kebab gör vårt redan attraktiva utbud av mat och dryck än mer ambitiöst, säger Sanna Sultan, centrumchef för Skärholmen Centrum.

German Döner Kebab, som många känner under förkortningen GDK, startade i Berlin 1989 och har växt kraftigt under de senaste fem åren och är nu världens mest kända kebabkoncept. Idag finns över 1 200 GDK-restauranger över hela världen, vilket bara en indonesisk kedja slår. I Sverige finns hittills tio restauranger inklusive den som öppnas i Skärholmen Centrum, enligt ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

– Etableringen i Skärholmen Centrum är strategiskt viktig för oss då det är vår första restaurang i Stockholm. Skälet till att vi valde just Skärholmen är att det är södra Stockholms mest expansiva område med en mycket intressant framtid, säger Hassan Khan Niazi, VD på German Döner Kebab Sweden

German Döner Kebab Sweden, som äger konceptet i Sverige, Norge och Danmark, har stora planer och räknar med att ha totalt 40 enheter i Sverige inom sju år varav tio i Stockholmsområdet, uppger bolaget i ett meddelande.

Djurgårdsspelaren Haris Radetinac och den före detta djurgårdsspelaren Astrit Ajdarevic är engagerade i restaurangen i Skärholmen Centrum och kommer att synas en del på plats.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan