Så går det för Sveriges största vattenland

Detaljplanen för platsen där vattenlandet i Rosersberg i Sigtuna kommun tidigare planedare har godkänts. Här planeras det nu för bland anant hotell och detaljhandel i stället.

Annons

Vi Invest AB planerade redan för fyra år sedan för det nya vattenlandet i Rosersberg men sedan dess har det dragit ut på tiden.

Den plats som först var i åtanke visade sig inte vara lämplig för ett vattlenland. Framför allt har planerna fått justeras på grund av riksintresset Arlandabanan.

På platsen där vattenlandet tidigare planerades har kommunfullmäktige nu beslutat om att möjliggöra för hotell, verksamheter, kontor, detaljhandel (utom handel med livsmedel) och parkering istället.

Nu föreslås istället  att vattenlandet flyttas till ett område längre norrut längs Norrsundavägen och innefattar fler parkeringsplatser och detaljhandel. Även spaavdelning, massage och restauranger ingår. Beslut om vattenlandet kommer att tas i en ny detaljplan.

Det nya vattenlandet beräknas kunna locka mellan 600.000 och 750.000 besökare per år vilket befaras leda till högt tryck på den redan tungt trafikerade Norrsundavägen. Det befaras även att det kommer att finns för få parkeringsplatser samt att flera av besökarna tros promenera rakt igenom Rosersbergs villakvarter från pendeltågsstationen för att komma till vattenlandet.

Kommunen har tagit fram en trafikprognos för att utreda hur planförslaget påverkar intilliggande vägnät samt trafikplats Rosersberg. Även dagvattenutredningen har uppdaterats med en skyfallsmodellering för att säkra dimensioneringen vid regn eller skyfall.

I en tidigare version av artikeln framstod det som om beslut tagits om det nya Vattenlandet. Det har nu ändrats.

Fler Nyheter från förstasidan

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Tillbaka till förstasidan