Internationell kontorsexpert till Colliers

Colliers Nordics anställer Sven Moller som Head of workplace advisory, vilket är Colliers första steg i sin nya storsatsning inom Occupier Services.

Annons
Sven Möller.
Visa faktaruta

Efter att ha arbetat inom Colliers i över tio år, på centrala roller i Australien, Europa, Mellanöstern och Afrika, har Svens strategiska vision och ledarskap spelat en avgörande roll för att forma arbetsmiljöer för framstående kunder som Microsoft, UBS, Miele och många fler. Hans flytt från London till Stockholm understryker Colliers Nordics engagemang att stärka sin närvaro och sina möjligheter inom regionen.

– Vi tar nu nästa steg inom Occupier Services genom att bygga upp våra tjänster inom Workplace Advisory. Med Svens omfattande erfarenhet och expertis inom området, tillsammans med vårt globala och lokala samarbete, är vi fast beslutna att driva våra kunders framgång genom strategiska partnerskap och fortsatt rekrytering av experter inom området, säger Martin Lindgren, head of occupier services hos Colliers Nordics & Partner.

– Till rollen som Head of workplace advisory Nordics tar jag med mig mer än ett decennium av global erfarenhet av att utveckla och implementera innovativa arbetsplatser för att påskynda våra kunders framgång, samt stödja dem genom förändringsprocessen. Jag är nu väldigt spänd på att fokusera på att utvidga vår nordiska närvaro, säger Sven Moller.

Innan pandemin dominerades kontoren av traditionella arbetsplatser, men ökningen av distansarbete har krävt en omprövning av arbetsplatsen, vilket har lett till stora förändringar av plats, byggnad, design, teknik eller beteendemässiga behov.

Organisationer prioriterar nu flexibla och samarbetsinriktade miljöer, med fokus på hållbarhet, teknikintegration och anpassningsbarhet. Colliers expertis sträcker sig bortom design och utrymme, och erbjuder holistiska lösningar som omfattar fysiska element, beteendedynamik och strategisk inriktning.

– Vi tror starkt på att en arbetsplats ska vara en magnet, inte ett krav. Hybridarbete är här för att stanna och data tyder på att flexibla och hybrida arbetsmodeller är de mest framgångsrika när det gäller att attrahera och behålla talang. Att hitta och hantera organisationens optimala balans mellan arbete på kontor och distans är nyckeln till en lyckad arbetsplats. För att säkerställa att ditt kontor har rätt mix av dessa, vilket innebär rätt typ av utrymmen för att stödja din arbetsstyrka, blir det allt viktigare att omdefiniera kontorets syfte samt vilka specifika aktiviteter och funktioner din organisation behöver, säger Sven Moller.

Arbetstagare står inför utmaningen att hantera varierande beläggningsnivåer, med måndagar och fredagar som vanligtvis har lägre aktivitet. Colliers 80 experter inom arbetsplatsrådgivning över hela Norden och EMEA-regionen specialiserar sig på att hjälpa kunder att navigera genom dessa utmaningar och hitta den optimala balansen mellan distans- och kontorsbaserade arbetsmodeller.

– I takt med att kontorslandskapet fortsätter att utvecklas är det avgörande för organisationer att utvärdera och omdefiniera syftet med arbetsplatsen. Genom att omfamna flexibla och hybrida arbetsmodeller och omarbeta kontorsutrymmen för att bättre stödja specifika arbetsaktiviteter kan företag skapa engagerande miljöer som attraherar och behåller talang, säger Sven Moller.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan