Foto: Atrium Ljungberg

Bistro till McDonalds gamla lokaler vid Slussen

I februari 2025 öppnar den välkända krögaren bakom Balzac, Noema och Un Poco upp en helt ny fransk bistro i Atrium Ljungbergs lokaler vid Slussen. Innan ombyggnaden av Slussen låg här, under flera år, en McDonalds-restaurang.

Annons

Förvandlingen av Slussen pågår för fullt och området blir allt restaurangtätare. Klassiska Gondolen har återuppstått och fått en granne mittemot i Café Klotet och maj öppnar även restaurang Pelago. Samtliga i Svenska Brasseriers regi.

Samtidigt har många frågat sig om vad som ska hända på gatuplan rakt i hörnlokalen som vetter emot Södermalmstorg i Katarinahuset. Nu står det klart att en helt ny fransk bistro etableras i den 300 kvm stora lokalen som tidigare, innan Slussen-bygget, i flera år inhyste en Mcdonalds-restaurang. Öppning planeras att ske under februari 2025.

Bakom satsningen står den välkända krögaren Acki Kotokos som även står bakom restauranger som Un Poco, Gioia och Balzac i Stockholms innerstad. Senast i raden av öppningar var Noema som öppnade i november i Wallenstams lokaler på Birger Jarlsgatan 64.

– Under många år har platsen varit tråkig, näst intill ogästvänlig men nu ser vi ett nytt Slussen växa fram och den resan vill vi vara med på. Vår ambition är att skapa riktiga Stockholmsklassiker och här är vi dessutom på klassisk mark. Vi väljer platser med omsorg, våra restauranger ska ligga där det är livfullt och mycket folk i rörelse och inget slår ju Slussen där, säger Acki Kokotos, ägare till den kommande restaurangen i en kommentar.

Vad bistron ska heta är inte känt i nuläget.

Katarinahuset börjar nu bli nästintill fullt uthyrt. Bland kontorshyresgästerna i Katarinahuset märks Gullers Grupp, co-working aktören A house, Nova Consulting Group och inte minst den internationella mediekoncernen Sony Music Sweden.

Slussen kommer att bli ännu mer restaurangtätt i framtiden när Atrium Ljungbergs pågående projekt Mälarterassen står klart. Där kommer det att finnas plats för ytterligare sex nya restauranger. Samtidigt planerar  Nobis, som driver Operakällaren, att etablera två restauranger under guldbron.

I den här hörnlokalen låg för flera år sedan en Mcdonalds. Nu kommer det istället att bli platsen för en ny fransk bistro. Foto: Fastighetsvärlden

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

Tillbaka till förstasidan