Mood Stockholm och Karolin Forsling.

AMF förstärker och rapporterar plus för Mood

6 procent fler besökare i Mood. AMF Fastigheter tar nästa steg i uppbyggnaden av den nya avdelningen Stadsutveckling och marknad och genomför fler nyrekryteringar. Ett antal större stadsutvecklingsprojekt, bland annat Gallerian-kvarteret, pågår redan och nu stärks organsationen. Dessutom görs en omorganisation, Anders Pettersson blir ny affärsområdeschef retail.

– Vi bygger stad, vi kan inte separera kontor från butiker. Större utvecklingsprojekt som skapar dynamiska stadsmiljöer och platser kräver ett strategiskt arbete på bolagsnivå. Genom att avsätta resurser som arbetar med dessa frågor kommer vi kunna vara nytänkande och långsiktigt värdeskapande i såväl stora som små projekt, säger Karolin Forsling, chef Stadsutveckling och marknad, till Fastighetsvärlden.

I september tillträder Lina Vicsai som marknadschef för AMF Fastigheter. Lina Vicsai kommer från en lång karriär inom Vattenfall-koncernen där hon arbetat som varumärkeschef och innan dess som Head of strategy and planning.

Magnus Källgren anställs som affärsutvecklare och kommer initialt vara dedikerad till projektet Urban Escape Stockholm (Gallerian-kvarteret). Han har tidigare arbetat som affärsutvecklare på Jernhusen och som etablerare på Reitan Servicehandel Sverige.

Roger Kylberg har anlitas för att fokusera på arbetet med uthyrning i Mood Stockholm. Samtliga ingår i avdelningen Stadsutveckling och marknad som bildades april 2014. Kylberg, är för närvarande VD för Boomerang. Han tillträder tjänsten i september. Kylberg har tidigare varit VD för såväl RNB:s varuhusverksamhet som Polarn O. Pyret.

– Vi är mycket glada över våra nyrekryteringar som möjliggör för oss att skapa attraktiva platser genom ett skarpare koncept- och varumärkesarbete, fortsätter Karolin Forsling.

Utöver Gallerian (som består av fem fastigheter) och Mood äger AMF Fastigheter flera stora fastigheter i den centrala delen av city, bland annat Europahuset, Citycronan och fastigheten Jericho 34 som förvärvades vid årsskiftet.

– Vi har haft en tydlig ambition att få liv i tidigare bortglömda kvarter. Det har vi lyckats med och det märks inte minst på efterfrågan av kontor i området. Men det är ett stort projekt och det kommer att ta tid. Det gäller att förstå hur en stad fungerar, hur den växer, hur politiken fungerar och hur människor rör sig, säger Forsberg till Fastighetsvärlden.

I mars 2012 invigdes Mood, en mycket omtalad satsning. Forsling gick tidigt ut i projektet och berättade för Fastighetsvärlden att fokus låg på att hitta ankarhyresgäster i form av tre restauranger. Därutöver skulle butiksytorna fyllas med märken som inte fanns i vart och varannat köpcentrum och det skulle satsas på detaljer, som kvalitet på toaletterna.

Så blev det. Restaurangerna har gått lysande och många andra aktörer har kopierat konceptet genom att prioritera restauranger. Butikerna har omgärdats av negativt prat, inte minst inom fastighetsbranschen. Nu visar AMF Fastigheter positiva siffror i det långsiktiga projektet.

Enligt HUI Research har Moods besökssiffror för första halvåret 2014 ökat med 6 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen för jämförbara butiker i MOOD Stockholm har ökat med 3,8 procent jämfört första halvåret 2013.

– Många har glömt att det tog ett tag även innan folk hittade till Gallerian, säger Forsling som även ser fram emot utökade handelsytor i Gallerian efter ombyggnationen i kvarteret.

Läs mer om AMFs alla satsningar i länkarna ovan till höger.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-27

Fler Nyheter från förstasidan

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Miljardsäljer logistikpaket – köparen tar stor vakansrisk

Sex projekt om totalt 130.000 kvm lokaler. FV berättar var fastigheterna finns.

Hyr ut 1.800 kvm i höga Kineum

Endast 15 procent återstår att hyra ut i duons hyllade projekt.

Bygger rekordstor padelhall

Castellums anläggning kommer innehålla hela 20 banor.

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Tillbaka till förstasidan