Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

AL hyr ut 2.500 kvm till MTR i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic som flyttar sitt kontor till Mineralvattenfabriken Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 2.500 kvm i den anrika fastigheten.

Annons

MTR Nordic har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har idag drygt 6.000 anställda. Bolaget driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och trafikerar sedan 2015 järnvägssträckan Göteborg – Stockholm med snabbtåg. 2020 fick bolaget uppdrag att driva Mälartåg och att tillsammans med uppdragsgivaren Mälardalstrafik utveckla kollektivtrafiken i hela Mälardalen.

I början av december flyttar MTR Nordic sitt huvudkontor från DN Skrapan, som ägs av Areim, till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

– Jag är övertygad om att vårt nya kontor kommer att bli mer tillgängligt för fler, korta pendlingsavståndet för många samt underlätta för varierat arbete. Vi ser fram emot att få vara på plats i en stadsdel där vi får vara med och växa med staden, säger Charlotte Witt, HR Direktör MTR Nordic.

Flera nya hyresavtal har tecknats i Mineralvattenfabriken de senaste månaderna. Nyligen valde fastighetsbolaget Nordr huset för sitt svenska kontor där bland andra Zmarta Group, appbolaget Wolt samt Kry är hyresgäster sedan tidigare. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och takbarer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med

50.000 arbetsplatser och 6.000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Intresset för Hagastaden ökar, inte minst för de industrihistoriska fastigheterna där många tech- och kunskapsintensvia bolag valt att etablera sig under senare tid. Vi är väldigt glada att även välkomna MTR hit. Med starkt fokus på att bidra till ett hållbart samhälle kommer de att passa perfekt in i hyresgästmixen, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med MTR är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Klimatsmartast vinner

Tävling för 80 av 450 lägenheter som ska byggas i närförort till Stockholm.

Så hårt slår Alectas investering i Heimstaden

”2023 var ett mycket turbulent år som skapade en betydande förtroendekris för Alecta”.

Politiker avgår efter affär

Tre väljer att lämna efter transaktionen vid Karlatornet.

Thedéen: Går åt rätt håll – möjlig sänkning på gång

Riksbankschefen: ”Vi är på lite fastare mark”.

Nyfosa öppnar för att sälja Söderport

Värderat till nästan 15 miljarder kronor.

Nio får bygga i Hyllie

FV berättar om aktörerna och volymerna. Totalt cirka 60.000 kvm.

Låg bakom köpet från Kvalitena

Äger sedan tidigare två fastigheter i liknande kategori.

Heba och Åke Sundvall säljer för 725 mkr

300 lägenheter i södra Stockholm ingår i affären.

OP:s akutdrag i sista minuten – ska förhindra konkurs

Kräver 13 miljoner kronor.

Hyr snabbt ut 11.000 kvm i city

En av de största kontorsuthyrningarna i Stockholms CBD sedan 2010. Läs om vilka som tappar hyresgäst.

Pandox säljer för 600 miljoner

Hotell med 595 rum får en ny ägare.

Tillbaka till förstasidan