Topplista

Största butiksuthyrningarna 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av handelslokaler (inkl. restaurang och kafé) under som förekommit i Fastighetsvärldens nyhetsflöde under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Trophi hyr ut till Costco Arninge i Täby

Yta, kvm: 13.000 T: CBRE
U: Herde Förvaltning
Den amerikanska detaljhandelsjätten Costco öppnar under hösten 2022 en butik på drygt 13.000 kvm efter det att den gamla Coop Forum butiken byggts om. Det är Costcos första etablering i Sverige.
Läs mer »

2. RED hyr ut till Bauhaus i Umeå

Yta, kvm: 12.000
Bauhaus satsar mer på Norrland i och med nyetableringen i Umeå som kommer att bli företagets 23:e varuhus i Sverige. Byggvaruhuset i Umeå kommer att vara beläget vid Sandbäcken bredvid McDonalds Ersboda.
Läs mer »

3. AMF hyr ut till Ikea i Gallerian i Stockholm

Yta, kvm: 8.400
Ikeas första cityvaruhus i Stockholm hamnar i Gallerian, hos AMF Fastigheter. Förhyrningen spänner  över fyra våningsplan, varav tre kommer innehålla butiksyta.
Läs mer »

4. Balder hyr ut till Ahlsell Workwar i Kungens Kurva

Yta, kvm: 7.785 R: New Property
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett tioårigt hyresavtal med familjeföretaget Bergendahls avseende en EKO Stormarknad i Trollhättan. Stotrmarknaden ska ligga i Överbyområdet och vara klar för öppning hösten 2023.
Läs mer »

5. Balder hyr ut till Ahlsell Workwar i Kungens Kurva

Yta, kvm: 5.000 R: New Property
Ahlsellbutiken på Tangentvägen 3 i Kungens Kurva med sina 5.000 kvm en av Ahlsells största butiker. Fastigheten, som heter Vinkeln 7, ägs av Balder.
Läs mer »

6. Bäckebol Fastighets hyr ut till Kamux i Göteborg

Yta, kvm: 4.983 U: CBRE
Det börsnoterade finska bilhandelsbolaget Kamux öppnar på Transportgatan 49 i Hisings Kärra norr om Göteborg. De är specialiserade på att köpa och sälja begagnade bilar.
Läs mer »

7. Genesta hyr ut till Dollarstore i Jönköping

Yta, kvm: 4.500 U: CBRE
Genesta hyr ut till Dollarstore på Solåsen i Jönköping. Solåsen Handel ligger längs E4:an och är en populär handelsplats i Jönköpingsområdet. Här blir Dollarstore granne med bland annat XXL, Media Markt, Stadium Outlet och Granngården.
Läs mer »

8. Sveafastigheter hyr ut till PMU second hand i Västerås

Yta, kvm: 4.400 U: P&E Fastighetspartner
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, öppnar Sveriges hittills största second hand butik på Erikslunds handelsområde i Västerås. Den aktuella fastigheten ägs av Sveafastigheter Fersen II, ett partnerskap mellan Brunswick Real Estate och Partners Group.
Läs mer »

9. Klövern hyr ut till Nordic Retail & Sports i Malmö

Yta, kvm: 4.200
Nordic Retail & Sports som ska öppna sin första outletbutik i Caroli City i Malmö. Klövern blev ägare till Caroli hösten 2018 i en stor affär med Agora där ytterligare 20 butiksfastigheter ingick.
Läs mer »

10. SLP hyr ut till Kamux i Malmö

Yta, kvm: 4.000 T: CBRE
Swedish Logistic Property tecknar hyresavtal med bilhandelsföretaget Kamux i fastigheten Flygstationen 1 som ursprungligen var en del av Bulltofta flygplats i Malmö.
Läs mer »

11. Clas Ohlson hyr ut till Media Markt på Drottninggatan i Stockholm

Yta, kvm: 3.300 U: JLL
Mediamarkt skriver avtal med Clas Ohlson (som hyr av Vasakronan) som innebär att Mediamarkt öppnar nytt varuhus för konsumentelektronik mitt i Stockholm på Drottninggatan 53 under försommaren 2021, jämte Clas Ohlsons flaggskeppsbutik.
Läs mer »

12. CA Fastigheter hyr ut till Netonnet i Veddesta i Järfälla

Yta, kvm: 3.200
Den nya lokalen på Veddesta handelsplats ligger granne med bland andra Willys, Beijer Byggmaterial, Biltema och Blomsterlandet.
Läs mer »

13. Trianon och Wallfast hyr ut till Willys i Burlöv Center

Yta, kvm: 3.100
Trianon har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Dagab Inköp & Logistik för etablering av Willys i Burlöv Center, norr om Malmö. Ytan är 3.100 kvm. Burlöv Center köptes av Trianon och Wallfast i slutet av 2020.
Läs mer »

14. Atrium Ljungberg hyr ut till XXL i Sickla i Nacka

Yta, kvm: 3.100
XXL öppnar i den del av Sickla galleria som just nu är under om- och tillbyggnation. XXL grundades i Norge år 2000 och har totalt ett 90-tal varuhus i Norge, Sverige, Finland och Österrike.
Läs mer »

15. Willys öppnar i Vimmerby

Yta, kvm: 3.000
Butiken etableras längs Vimmerbyallén, nära den rondell som är belägen vid Coop och Landrins Bil, strax utanför stadskärnan. Landrins Bil äger även den aktuella fastigheten.
Läs mer »

16. Stadsrum hyr ut till H&M i Domino i Norrköping

Yta, kvm: 3.000
H&M tillsammans med H&M Home en ny butik, fördelat på två plan, i galleria Domino Norrköping. Därmed lämnar modekedjan galleria Spiralen i närheten.
Läs mer »

17. Vasakronan hyr ut till Spirit of_ på Sergelgatan i Stockholm

Yta, kvm: 2.700
Uthyrningen är fördelad på tre plan, delvis i Stadiums tidigare lokaler,  och öppnar i slutet av 2022. Hyresgästen kommer att bjuda besökarna på en palett av upplevelser i olika format oavsett om man söker en utställning, god mat och dryck, ett lugnande bibliotek eller en butik full av inspiration.
Läs mer »

18. Ankarhagen hyr ut till Snabbgross i Karlstad

Yta, kvm: 2.650
Livs­medelskedjan Snabbgross, som ägs av Axfood, hyr av Ankarhagen i bolagets fastighet Östanvinden 4 i Karlstad. Lokalen kommer att byggas om för att passa ändamålet.
Läs mer »

19. Kungsleden hyr ut 2 600 kvm till Ahlsell på Gärdet

Yta, kvm: 2.600
Kungsleden tecknar ett långt hyresavtal med Ahlsell som öppnar en ny butik i fastigheten Stettin 5 på Gärdet i Stockholm.
Läs mer »

20. Maxfastigheter hyr ut till Åhléns Outlet i Eskilstuna

Yta, kvm: 2.583 U: CBRE
Maxfastigheter har tecknat ett hyresavtal med Åhléns Outlet i Folkesta handelsområde i Eskilstuna. Grannar blir Willys och Stadium Outlet.
Läs mer »

20. Svenska Handelsfastigheter hyr ut till Axfood i Skövde

Yta, kvm: 2.550
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett mångårigt hyresavtal med Axfood Snabbgross avseende en nyproducerad fastighet i Stallsiken handelsområde i Skövde.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan