Topplista

Största butiksuthyrningarna 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av handelslokaler (inkl. restaurang och kafé) under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

06

Uthyrning

1. Trophi hyr ut till Costco Arninge i Täby

Yta, kvm: 13.000 T: CBRE
U: Herde Förvaltning
Den amerikanska detaljhandelsjätten Costco öppnar under hösten 2022 en butik på drygt 13.000 kvm efter det att den gamla Coop Forum butiken byggts om. Det är Costcos första etablering i Sverige.
Läs mer »

2. RED hyr ut till Bauhaus i Umeå

Yta, kvm: 12.000
Bauhaus satsar mer på Norrland i och med nyetableringen i Umeå som kommer att bli företagets 23:e varuhus i Sverige. Byggvaruhuset i Umeå kommer att vara beläget vid Sandbäcken bredvid McDonalds Ersboda.
Läs mer »

3. Balder hyr ut till Ahlsell Workwar i Kungens Kurva

Yta, kvm: 5.000 R: New Property
Ahlsellbutiken på Tangentvägen 3 i Kungens Kurva med sina 5.000 kvm en av Ahlsells största butiker. Fastigheten, som heter Vinkeln 7, ägs av Balder.
Läs mer »

4. Bäckebol Fastighets hyr ut till Kamux i Göteborg

Yta, kvm: 4.983 U: CBRE
Det börsnoterade finska bilhandelsbolaget Kamux öppnar på Transportgatan 49 i Hisings Kärra norr om Göteborg. De är specialiserade på att köpa och sälja begagnade bilar.
Läs mer »

5. Sveafastigheter hyr ut till PMU second hand i Västerås

Yta, kvm: 4.400 U: P&E Fastighetspartner
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, öppnar Sveriges hittills största second hand butik på Erikslunds handelsområde i Västerås. Den aktuella fastigheten ägs av Sveafastigheter Fersen II, ett partnerskap mellan Brunswick Real Estate och Partners Group.
Läs mer »

6. Clas Ohlson hyr ut till Media Markt på Drottninggatan i Stockholm

Yta, kvm: 3.300 U: JLL
Mediamarkt skriver avtal med Clas Ohlson (som hyr av Vasakronan) som innebär att Mediamarkt öppnar nytt varuhus för konsumentelektronik mitt i Stockholm på Drottninggatan 53 under försommaren 2021, jämte Clas Ohlsons flaggskeppsbutik.
Läs mer »

7. CA Fastigheter hyr ut till Netonnet i Veddesta i Järfälla

Yta, kvm: 3.200
Den nya lokalen på Veddesta handelsplats ligger granne med bland andra Willys, Beijer Byggmaterial, Biltema och Blomsterlandet.
Läs mer »

8. Atrium Ljungberg hyr ut till XXL i Sickla i Nacka

Yta, kvm: 3.100
XXL öppnar i den del av Sickla galleria som just nu är under om- och tillbyggnation. XXL grundades i Norge år 2000 och har totalt ett 90-tal varuhus i Norge, Sverige, Finland och Österrike.
Läs mer »

9. Stadsrum hyr ut till H&M i Domino i Norrköping

Yta, kvm: 3.000
H&M tillsammans med H&M Home en ny butik, fördelat på två plan, i galleria Domino Norrköping. Därmed lämnar modekedjan galleria Spiralen i närheten.
Läs mer »

10. Maxfastigheter hyr ut till Åhléns Outlet i Eskilstuna

Yta, kvm: 2.583
Maxfastigheter har tecknat ett hyresavtal med Åhléns Outlet i Folkesta handelsområde i Eskilstuna. Grannar blir Willys och Stadium Outlet.
Läs mer »

11. Alecta hyr ut till ÖoB i Giraffen i Kalmar

Yta, kvm: 2.500
ÖoB öppnar en ny butik i köpcentrumet Kvarteret Giraffen i Kalmar. ÖoB etablerar sig i en del av kvarteret som tidigare rymde Coop Bygg.
Läs mer »

12. Svenska Handelsfastigheter hyr ut till Axfood Snabbgross i Skövde

Yta, kvm: 2.400
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett mångårigt hyresavtal med Axfood Snabbgross avseende en nyproducerad fastighet i Stallsiken handelsområde i Skövde.
Läs mer »

13. Vasakronan hyr ut till Uniqlo i Kompassen i Göteborg

Yta, kvm: 2.000
Förhyrningen hos Vasakronan i Göteborg avser Kompassen i Fredstan, i hörnet, där Uniqlo hyr cirka 2.000 kvm, varav drygt hälften är försäljningsyta.
Läs mer »

14. Oscar Properties utvecklar och hyr ut till Byggmax i Höganäs

Yta, kvm: 1.900
Fastigheten, som är belägen i norra Höganäs, är en del av fastighet Noshörningen 12.
Läs mer »

15. Point Properties hyr ut till Coop Nord i Örnsköldsvik

Yta, kvm: 1.700
Point Properties tecknar ett hyreskontrakt som initialt löper på sju år med Coop Nord för ny livsmedelsbutik i Galleria Magasinet i Örnsköldsvik.
Läs mer »

16. Atrium Ljungberg hyr ut till Eatery i Bas Barkarby

Yta, kvm: 1.500
Eatery öppnar i Bas Barkarby som ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, idrott och lärande med invigning i början av 2022 mitt i Barkarbystaden i Järfälla.
Läs mer »

17. Deka Immobilen hyr ut till Åhléns Outlet i Länna Market i Huddinge

Yta, kvm: 1.366
Det blir kedjans första stora varuhus i Stockholmsområdet. Deka Immobilen köpte den aktuella handelsfastigheten hösten 2018
Läs mer »

18. Stadsrum hyr ut till Jysk i Farsta centrum

Yta, kvm: 1.300
Den danska möbelkedjan Jysk öppnar i Farsta centrum. Centrumet med 150 butiker förvärvades av Stadsrum  i mars 2020.
Läs mer »

19. Sankt Kors hyr ut till Östensssons i Neptunus i Linköping

Yta, kvm: 1.200
Kommunala Sankt Kors i Linköping hyr ut bottenplanet i mobilitetshubben Neptunus, intill stadens nya badanläggningen, till den lokala livsmedelsjätten Östenssons.
Läs mer »

20. AMF Fastigheter hur ut till Stadium i Gallerian i Stockholm

Yta, kvm: 1.200
Den nya butiken  är fördelad på två våningsplan med entréer från både Sergelgången, som ligger under mark, och Galleriagången inne i gallerian.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan