Så blir sammanslagna DTZ och Cushman & Wakefield

Annons

Jacobsson blir VD och Nordvall chef för Capital Markets. Sammanslagningen mellan Cushman & Wakefield och DTZ är klar och från och med idag verkar bolagen under det förstnämnda namnet.

Fastighetsvärlden kan berätta att Agneta Jacobsson blir VD i Sverige för de sammanslagna bolagen och Anders Nordvall blir chef för Capital Markets.

Bolagen räknar med att inom det närmaste året flytta ihop i gemensamma lokaler. Personalen informerades under onsdagsmorgonen (klockan 08.30). På plats fanns bland annat Carlo Barel di Sant’ Albano, VD Capital Markets och ordförande C&W Europa.

– Vi kommer att jobba hårt med strategin tillsammans med Agneta och Anders för att få verksamheten att expandera. Ambitionen är även att göra mer affärer i övriga Norden, berättade Sant’ Albano för Fastighetsvärlden under onsdagsmorgonen.

Agneta Jacobsson till Fastighetsvärlden:

– Omsättningen i de svenska verksamheterna prognostiserar vi till 155 miljoner kronor.

Anders Nordvall ser stora fördelar för verksamheten inom Capital markets:

– När vi gick till Cushman & Wakefield var möjligheterna till att få tillgång till kapital till transaktioner från en internationell marknad av avgörande betydelse. Den här sammanslagningen innebär ännu mer fördelar på det området.

Carlo Barel di Sant’ Albano befinner sig nu på något av en intern ”roadshow” för att tydliggöra ledningens ambitioner med det nya större bolaget, redan vid lunch flyger han vidare till Frankfurt.

– Sammanslagningar kan vara svåra men det här tycker jag gått mycket smärtfritt. Bolagen kompletterar varandra så bra och medarbetarna får nu tillgång till marknader där de tidigare bolagen inte hade någon stark representation. Betänk att det endast gått tre och en halv månad sedan sammanslagningen presenterades och den nu slutförs, säger han till Fastighetsvärlden.

Under sommaren har Agneta Jacobsson tydligt känt att det varit enklare att attrahera ny personal till nya Cushman & Wakefield.

– Vi har rekryterat flera duktiga nya medarbetare som vill vara med i det här nya sammanhanget. En del har vi kommunicerat redan men det är flera andra nyrekryteringar som vi kommer att gå ut med lite senare under hösten.

Capital Marketsteamet vid Cushman & Wakefield flyttar i oktober till nya lokaler i Citycronan, ett beslut som var taget innan sammanslagningen blev aktuell.

– Men vi kommer i närtid att flytta samman så att samtliga verksamheter finns under ett och samma tak. Det är samma fastighetsägare (AMF) till båda fastigheterna så vi har en bra dialog med dem för att lösa det på ett smidigt och snabbt sätt, säger Nordvall.

Information om sammanslagningen och kommunicerande av ny organisation, ny grafisk profil och logotyp sker samordnat i dag den 2 september. Den totala omsättningen ”worldwide” kommer att uppgå till 5 miljarder dollar och i företaget finns 43.000 anställda.

Omkring 5000 anställda samt 800 miljoner dollar av omsättningen återfinns inom EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och där är företaget representerat i 17 länder och 40 marknader.

Det nya Cushman & Wakefield har nu drygt 80 anställda i Sverige.

Läs mer:

Skrällen: Catellas toppkrafter går till C&W
Familjen Agnelli vill sälja C&W
Cushman & Wakefield och DTZ går samman

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-02

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan