Från Catella till Cushman & Wakefield.

Skrällen: Catellas toppkrafter går till Cushman

Fakta: Cushman & Wakefield

Sedan 2007 är familjen Agnelli majoritetsägare till Cushman & Wakefield. De äger drygt 70 procent via sitt investmentbolag Exor. Företaget är världens största privatägda fastighetsrådgivare och har omkring 16.000 anställda i 60-talet länder.

Visa faktaruta

Ytterligare två medarbetare ansluter till storsatsning. Topptrion Anders Nordvall, Thomas Persson, och Niklas Zuckerman chockade för tio dagar sedan fastighetsbranschen med beskedet att de tillsammans med ytterligare två medarbetare, Daniel Anderbring och Erik Dansbo, lämnar Catella.

Nu är det klart att de allihop går till Cushman & Wakefield och bildar grunden för den storsatsning som Cushman gör för att bli marknadsledande i Sverige.

Det står dessutom klart att Catella tappar ytterligare två medarbetare till Cushman. Även Per Hagman och Ola Jacobsson kommer att ansluta till Cushman.

Från Catellas sida har man valt att låta medarbetarna stanna kvar under uppsägningstiden för att slutföra samtliga de pågående uppdrag som personerna är inblandade i.

Cushman har, enligt Fastighetsvärldens källor, under en tid letat mycket aggressivt efter att rekrytera ett helt team för att direkt, momentant, lyfta den svenska verksamheten till en helt ny nivå.

– Nyrekryteringarna kommer att väsentligen stärka vårt transaktions- och kapitalmarknadserbjudande i Sverige och därmed kan vi bli en betydande spelare inom fastighetsrådgivning. Rekryteringarna utgör också en fantastisk plattform för oss för att bygga vidare på vår svenska och nordiska verksamhet, säger Cushman & Wakefields VD Carlo Barel di Sant’Albano.

Förutom transaktionsverksamhet arbetar Stockholmskontoret även med värdering och uthyrning. Exakt vilken sammansättning kontoret kommer att ha i fortsättningen har man inte bestämt. VD för Cushman i Sverige blir Anders Nordvall.

Samtidigt som Cushman & Wakefields Stockholmskontor får sju nya medarbetare från Catella så kommer den nuvarande chefen för Cushmans svenska verksamhet, Magnus Lange, lämna sin befattning och företaget.

– Företaget har ambitionen att vara marknadsledande på de ställen man är representerat och för att få till det i Sverige har man sett det här som en stor möjlighet. Jag har varit helt införstådd med satsningen och att det då är naturligt att jag ger dem fullt spelrum. Nu fokuserar jag på att slutföra pågående projekt och kommer att lämna företaget kring årsskiftet säger Magnus Lange till Fastighetsvärlden.

Johan Ericsson, chef för Catellas svenska fastighetsverksamhet, säger till Fastighetsvärlden att rekryteringsprocessen redan är igång och att företaget redan denna vecka har en ny medarbetare på plats inom capital markets.

– De medarbetare som lämnar önskar jag lycka till, det är trist men ingår i spelets regler. Vi har en fortsatt starkt organisation och det här ger samtidigt en möjlighet för våra medarbetare att växa. Tillsammans med en del seniora rekryteringar kommer det innebära en förnyelse för oss. Samtidigt har vi väldigt starka team i Göteborg och Malmö, säger Ericsson till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-08

Fler Nyheter från förstasidan

Chocksänkning av räntan att vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Bilder: Så blir projekt om hela 4 miljarder

Satsar i Stockholms stad. Planerar för 580 bostäder, kontor och hotell. Läs även om ambitionen för 27:e våningen!

Åhléns öppnar nytt i Stockholm – igen

2.500 kvm nytt varuhus. Blir andra öppningen under 2024.

Costco köper i skånskt handelsmecka

Förvärvar projekt om hela 17.000 kvm. Andra etableringen i Sverige.

Ny restaurang utmanar Gondolens vy

Svenska Brasserier fortsätter sin expansion på Södermalm.

Castellum hyr ut hela 4.500 kvm

Option på ett sjätte våningsplan. Fyller upp efter Länsstyrelsen.

Hon tar över som chef över 54 miljarder i city

Blir ansvarig för Vasakronans mest värdefulla bestånd.

Pictet flexar musklerna

Förvärvar ny logistik om nästan 20.000 kvm lokaler.

Tänkt SBB-affär till papperskorgen

Har gått i mål med åtta kommunaffärer, men lyckas inte överallt.

Tillbaka till förstasidan