Stena investerar halv miljard i hotell i city

Annons

Scandic mot Stordalen vid Brunkebergstorg. Stena Fastigheter har under en lång tid arbetat med planer för att bygga om sin hotellfastighet vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Nu berättar bolaget att det rör sig om en satsning på 500 miljoner kronor i utvecklingen av hotell, restauranger och butiker.

Bolaget har tecknat ett hyresavtal med Scandic om 17.800 kvm hotell, restaurang och mötesyta. Scandic är sedan tidigare hyresgäst. Hotellet har sedan 2007 drivits under Scandics varumärke via ett franchiseavtal mellan Hilton och Scandic.

Utöver det kommer Stena Fastigheter att tillskapa 4.000 kvm butiksyta i fastigheten.

– Utvecklingen av Brunkebergstorg har pågått under en längre tid och har stor betydelse för stadsutvecklingen i Stockholm city. Därför är det glädjande att vi tillsammans med Scandic nu fått möjlighet att utveckla Sergel Plaza vid Brunkebergstorg till en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med hotell, restaurang och handel i en och samma byggnad, säger Nils Pers, VD Stena Fastigheter Stockholm.

Utformningen av hotellet, som sker genom en omfattande renovering av den befintliga hotellfastigheten Sergel Plaza, är ett långsiktigt samarbete mellan Stena Fastigheter och Scandic. Renoveringen påbörjas i början av 2016 och kommer att bestå av cirka 420 hotellrum och 2.300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta när det är färdigt. Öppningen sker i etapper från våren 2017 där minst 180 hotellrum och alla publika ytor står klara. Resterande hotellrum öppnas successivt fram till hösten 2017. Hotellet har idag 403 rum.

– Sergel Plaza får en unik och självklar position i Scandics utbud. Vår vision är att skapa en ny sorts cityhotell med ett suveränt läge. Det ska bli ett hotell för 2020-talets medvetna och beresta resenär, som har höga krav och söker upplevelser, och som gärna mixar jobb och fritid, säger Frank Fiskers, VD och koncernchef för Scandic Hotels.

Sedan länge finns ett nära samarbete mellan Stena Fastigheter, AMF Fastigheter och Stockholms stad för att skapa en attraktiv miljö kring Brunkebergs torg. För Stena Fastigheters del innebär det även tillskapande av två butiksplan i Sergel Plaza med access både från Drottninggatan och Brunkebergs torg.

– Vår ambition är att utveckla alla våra fastigheter. Därför ser vi det som mycket positivt att vi nu fått möjlighet att utveckla Sergel Plaza till en fastighet i absolut toppklass, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

Nyligen presenterade AMF och Petter Stordalen en hotellsatsning på andra sidan torget, läs mer i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-02

Hotellet Sergel Plaza.
Hotellet Sergel Plaza.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan