Fujitsu hyr 4000 kvm av Atrium Ljungberg i Nod

Annons

Lämnar förhyrning hos Sveareal. Efter att ha lagt akademi, forskning och kultur som grund för sin nya mötesplats, Nod i Kista, fortsätter Atrium Ljungberg att fylla sitt hus med starka och innovativa företag inom IT-sektorn. Nyligen har kontrakt om cirka 4.000 kvadratmeter tecknats med Fujitsu Sverige, en del av japanska Fujitsu-gruppen som är ett av världens största IT-företag. Den 1 oktober 2015 flyttar de sitt svenska huvudkontor till Nod.

Baltazar har varit rådgivare till Atrium Ljungberg och Newsec Corporate Solutions har varit rådgivare till Fujitsu i processen.

– Kista är ett av världens största IT-kluster och Nod är en unik plats där samarbeten mellan utbildning, forskning, näringsliv kan stärkas och utvecklas. Det skapar stora affärsmöjligheter för oss, säger Conway Kosi, VD för Fujitsu Sverige.

Fujitsu flyttar inte särskilt långt. Sedan ungefär tio år har bolaget varit hyresgäst på Isafjordsgatan 35-37 i Kista, i en fastighet som ägs av Sveareal.

Under de senaste veckorna har Atrium Ljungberg även tecknat nya kontrakt med ett flertal mindre IT-företag och organisationer om totalt cirka 1.300 kvadratmeter i fastigheten Nod.

Bolaget har även tecknat kontrakt med företagen Esri, Indpro, Creant, Bisnis Partner Group, Screen Interaction, Retune och Qamcom. Dessa hyreskontrakt omfattar totalt cirka 1.300 kvadratmeter kontorsyta. Efter samtliga nytecknade kontrakt har Nod en total ekonomisk uthyrningsgrad på 75 procent.

– Visionen för Nod har sedan start varit att skapa en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Vi lade grunden genom att Stockholms universitet etablerade sig. Deras institution för data- och systemvetenskap (DSV) och flera andra aktörer är redan i full gång med sina verksamheter. Nu fyller vi på med starka aktörer inom näringslivet och är mycket glada över att Fujitsu och många andra väljer att flytta hit, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

– Vi märker ett stort intresse för innehållet vi har skapat och hoppas kunna kommunicera om flera nya företag inom kort, avslutar Micael Averborg.

Största hyresgästen i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Övriga aktörer som kontrakterats tidigare är eGovlab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Cornerstone, SenseGraphics, restaurangen Eatery samt gymmet Member 24.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-04

Atrium Ljungbergs satsning i norra Kista, Nod.
Atrium Ljungbergs satsning i norra Kista, Nod.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan