Värderingsdata rekryterar Johan Hill som ny vd

Värderingsdata fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning genom att rekrytera Johan Hill som ny vd. Han kommer närmast från MSCI och Datscha.

Annons

Johan Hill har de senast sju åren varit ansvarig för Datschas sälj- och affärsutveckling och suttit i Datschas ledningsgrupp.

Därmed gör Värderingsdata ytterligare en rekrytering från konkurrenten MCSI/Datscha. Nyligen värvades Kristina Andersson till bolagets VD Pro-team.

Rekryteringen av Johan Hill görs för att ytterligare sätta fokus på tillväxt inom Värderingsdatas erbjudande för webbaserad analys och information av Sveriges samtliga 3,3 miljoner fastigheter.

Mathias Olofsson som varit vd för Värderingsdata de senaste sju åren tar över ansvaret för att utveckla Värderingsdatas största affärsområde AVM – Automatiserade Värderingsmodeller.

Johan Hill kommer att fokusera på att fortsätta den expansionen och att skapa förutsättningar för att öka tillväxttakten och investeringarna i existerande och nya erbjudanden samt att ta hand om kundernas starka efterfrågan på Värderingsdatas tjänster.

– Jag är mycket glad och stolt att Johan Hill valt att ansluta till vårt duktiga team på Värderingsdata. Han kommer, med sin bakgrund inom sälj och fastighetsinformation och starka ledarerfarenhet, att vara ett mycket bra tillskott till organisationen. Jag är övertygad om att Johan kommer att lyfta Värderingsdata till ännu högre höjder. Jag vill samtidigt tacka Mathias Olofsson för ett mycket gediget jobb och att han nu tar ansvar för Värderingsdatas största affärsområde är viktigt och det känns väldigt bra, säger Mikael Lundström, styrelseordförande Värderingsdata.

Johan Hill kommenterar:

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att axla rollen som vd för Värderingsdata. Det är en organisation som kännetecknas av extremt hög kompetens, kvalitet och kundfokus. Jag ser fram emot att vara med och bidra till deras fortsatta framgångsresa. Värderingsdata har en otroligt spännande position med stor potential på den svenska marknaden säger Johan Hill.

Johan Hill har över 15 års erfarenhet av att skapa och utveckla team. Han har djup kunskap från försäljning av Software-as-Service lösningar från bland annat företag som MSCI, Datscha och Netsurvey. Han kommer närmast från en tjänst som Executive Director, Client Coverage Nordic på MSCI.

Johan Hill tillträder sin tjänst som verkställande direktör den 1 maj 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan