Hotell- och kontorsfastigheten Kaseren 1 i Frösundavik får en ny ägare.

Capman och Atell köper hotell i Hagaparken

Den stora hotellfastigheten i Frösundavik förvärvas av duon Capman och Atell. Fastigheten innehåller 26.000 kvm uthyrningsbar area, bland annat för hotell, spa, konferens och kontor. Säljer gör ekonomiskt pressade Ulrich John som ägt sedan 2005. FV kan berätta att priset är 690 miljoner kronor.
– Vi ser en oerhörd potential, säger Magnus Berglund på Capman.

Annons

Fastigheten har ett fantastiskt läge i nationalstadsparken, strax norr om Hagaparken och på en höjd invid Brunnsviken – och med nästan egen avfart från E4:an i Solna, strax norr om Stockholm.

– Det känns otroligt kul att få förvärva den här fastigheten ihop med CapMan, säger Anna Reuterskiöld, founding partner Atell, till Fastighetsvärlden Det är Atells första fastighetsförvärv.

Fastigheten i Solna heter Kasernen 1 som ett minna av den militära verksamhet som fanns i området till 1970. Regementsbyggnaden, som är från förra sekelskiftet, innehåller idag kontor och var länge känt som statliga Procordias huvudkontor. Hotelldelen, i riktning mot Brunnsviken, byggdes i början av 90-talet och har sedan dess byggts ut i etapper. Under flera år drev Radisson verksamhet här innan Ulrich John även tog över driften av hotellet och de senaste åren drivit det under egna namnet Royal Park.

CapMan och Atell avser att ta tillvara fastighetetens unika kvalitéer och att utveckla attraktiva kontorsytor och en destination för hotell och konferens.

– Vi är mycket nöjda över möjligheten att förvärva en historisk fastighet i ett unikt och mycket vackert läge med oerhörd potential, säger Magnus Berglund, ansvarig för CapMan Real Estate i Sverige och Norge.

Utsikten över Brunnsviken och Naturhistoriska riksmuseet på andra sidan. Foto: Fastighetsvärlden

Hotellet innehåller mer än 200 rum. Här finns även 28 mötesrum och platsen har länge varit en populär och ofta utsåld destination för konferenser.

– Det är ett fantastiskt läge för ett hotell, nära Stockholm men ändå isolerat i vacker natur. Fastigheten innehåller det mesta man kan önska, även om vissa delar är något omoderna. Vi ser det som en fantastisk hotellfastighet med stor potential, säger Per Tängerstad, founding partner Atell.

Fastigheten innehåller en spaanläggning. Under en period hade Sturebadet en filial här.

Ulrich John köpte den stora fastigheten 2005 från fackföreningsägda BPA. 2015 tog han över driften av hotellet, konferensanläggningen och Haga Health Club med pool och gym (drevs av Sturebadet under några år).

Efter försäljningen av Kasernen 1 äger Ulrich John endast Gesundaberget/ Royal Park Mountain Resort, mellan Mora och Leksand. Verksamheten där begärdes för övrigt i konkurs under sommaren. Ägaren har haft mycket stora skulder, 600 miljoner, rapporterade P4 Dalarna nyligen.

Capman gör förvärvet till fonden Capman Nordic Real Estate III Fund (CMNRE III). Fonden är på totalt 564 euro och investerar främst i kontor, retail och bostäder i Norden.

Frösundavik har Hagaparken, med kronprinsessparets bostad Haga slott, som granne i söder (700 meter) och statsministerns kommande bostad Villa Loviseberg en bit norrut, vid Edsviken.

I närheten finns kontorskomplexet Frösundavik (om 42.000 kvm, heter numera Gate 01) som Mengus köpte 2016 och som länge helt hyrdes av SAS. Här finns även danska Bestsellers kontor (i vad som tidigare var regementschefens bostad) i en fastighet som klädkedjan (märken som Vero Moda och Jack & Jones) äger. Här finns fastigheten Kasernen 8 som Alecta Fastigheter i slutet av 2020 köpte för hela 100.000 kr/kvm från Praktikertjänst och som i dag är en samhällsfastighet.

I övrigt är området omgivet av grönska och vatten – en smått bortglömd oas 2 km från tullgränsen till Stockholms innerstad.

Sittgrupp i loungen.
Bada i den vedeldade badtunnan med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken.
Den tidigare ägaren av Royal Park Sthlm har arrangerat flera omtyckta event.
Fastighetens gym.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan