Norskt proptech-företag expanderar till Sverige

Det norska proptech-företaget Bygr har ingått sitt första samarbete utanför Norges gränser. Börsnoterade Aros Bostad blir första kund i Sverige.

Annons

Fakta om Bygr

Bygr är ett norskt IT-bolag som har utvecklat en samarbetsplattform för bygg- och fastighetsbranschen. Plattformen är anpassad för de som hanterar tillval, byggändringar, drift- och underhållsdokumentation, kvalitetssäkring, överlämning  samt felanmälan och garantiärenden. På kundlistan finns bland andra AF-Gruppen, Peab, Veidekke, Consto och Betonmast. Bland de största ägarna finns det norska investmentbolaget Kistefos, AF Gruppen och Construct Venture.

Visa faktaruta

Bygr har idag 27 anställda varav två i Sverige, planen är att växa mycket på kort tid och tillökning till kontoret i Stockholm väntas inom en snart framtid.

Aros Bostad har utvecklat bostäder sedan 2006 och är idag en av de största bostadsutvecklarna på den svenska marknaden.

– Signeringen med Aros Bostad är en stor milstolpe för Bygr. Det markerar att vi nu har etablerat oss i Sverige, men samtidigt är de också vår första kund utanför Norge. Avtalet markerar därför också starten på vår internationella resa, säger grundare och VD för Bygr, Guy Montuelle.

Bygr har sitt huvudkontor i Bergen på västkusten i Norge. På bara några få år har bolaget etablerat sig som en ledande systemleverantör för tillvalshantering, kvalitetssäkring och eftermarknad på den norska marknaden. Genom Bygrs plattform får bostadsköpare en samlad kundresa, de gör bland annat sina inredningsval och delges sin digitala bopärm via sin bostadssida. Samtidigt kan byggherre, entreprenörer och leverantörer samverka med varandra i ett gemensamt system. Kundresan och kundupplevelsen blir enhetlig samtidigt som alla involverade får bättre kontroll och kan dela sitt arbete genom hela projektets livscykel, från tillval till garantitidens utlöpande.

Flera av de ledande bostadsutvecklarna i Norge står på kundlistan och mer än 600 underentreprenörer använder plattformen idag. Aros Bostad är alltså Bygrs första kund i Sverige.

– Det var ett relativt snabbt beslut för Aros. Jag hoppas att det beror på vår gedigna erfarenhet runt dessa processer och flexibiliteten i vårt system. Jag tror att det var tydligt för Aros hur väl vårt system möter deras behov och att utvecklingspotentialen samtidigt är stor.  Det har känts som en perfekt match från start, både professionellt och personligt. Vi ser fram emot ett långt och tätt samarbete med en så framåtlutad aktör som Aros Bostad, säger Emmie Grut, Sales Manager på Bygr Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

Tillbaka till förstasidan