Stenhus vd Elias Georgiadis.

Stenhus till motattack om Halmslätten

Stenhus Fastigheter, som är största ägare i Halmslätten, anser att gårdagens pressmeddelande avseende den ingångna avsiktsförklaringar är för osäker samt att styrelsens agerande kan uppfattas som vilseledande för aktieägarna i Halmslätten.
– Vi kommer inte att ge oss, säger vd Elias Georgiadis till FV.

Annons

Efter Stenhus bud på bolaget i november har styrelsen för Halmslätten sökt alternativ. Nu har man klart med en försäljning till ett annat börsnoterat bolag som ger aktieägarna bättre betalt, vilket Fastighetsvärlden berättat om – läs mer här. Flera som FV talat med har erbjudits köpa beståndet, varav några utryckt förvåning över affärsupplägget.

Portföljen i Halmslätten består av en logistikfastighet i Halmstad och en dito i Umeå. Det underliggande värdet på fastigheterna i den affären som kommunicerats med en ännu hemlig talare uppgår till 1.520 miljoner.

Vid Stenhus fastigheter, som är klart största ägare i Halmslätten, är man upprörda över beteendet från Halmslättens styrelse.

Elias Georgiadis, vd Elias Georgiadis kommenterar:

– Det är omöjligt att värdera den information om avsiktsförklaringen som Halmslättens styrelse offentliggjorde igår. Vi vet exempelvis inte vem den tilltänkta köparen, om de har säkerställt finansiering, vad som kan bli utfallet av deras DD eller om styrelsen och den tilltänkte köparen överhuvudtaget kommer att kunna enas om ett bindande överlåtelseavtal. Eftersom det generellt råder en stor osäkerhet kring huruvida en avsiktsförklaring kommer att leda till en affär, har vi själva som princip att aldrig offentliggöra ingångna avsiktsförklaringar.

– Även om styrelsen skulle lyckas att ingå ett bindande avtal så kommer affären att vara villkorad av ett godkännande på Halmslättens bolagsstämma. Utöver att godkänna affären kommer bolagsstämman även att behöva ändra verksamhetsföremålet i Halmslättens bolagsordning, vilket är ett beslut som förutsätter kvalificerad majoritet.

Elias Georgiadis fortsätter:

Sammantaget ser vi stor osäkerhet i den potentiella affär som Halmslätten har offentliggjort och vi anser att det är vilseledande att beskriva detta som ett konkurrerande erbjudande till det konkreta erbjudande som vi lämnat till aktieägarna i Halmslätten utan några som helst villkor samt med redovisning av vederlag i början av mars 2022.

– Vi anser inte att offentliggörandet påverkar vårt erbjudande utan vi står fast vid vad vi tidigare erbjudit och hoppas att få välkomna så många av Halmslättens aktieägare som möjligt som nya aktieägare i Stenhus Fastigheter.

Pareto Securities har varit rådgivare till Halmslätten i den affären som kommunicerats. Bolaget Halmslätten har även skapats av Pareto och det förvaltas av Pareto Business Management AB.

Styrelseordförande i Halmslätten Fastighets AB är Stefan De Geer. Övriga styrelseledamöter är Tore Robertsson, Hans Johnsen och Ingvar Vigstrand. Vd är Johan Åskogh.

Koncernen har sedan den 14 december 2018 ägt och förvaltat logistikfastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad och Logistiken 3 i Umeå. Byggnaderna är uppförda 2009 respektive 2015 och fullt uthyrda till Axel Johnson-ägda Martin & Servera.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan