Serena köper Jägersro Center om 27.000 kvm

Serena Properties har förvärvat Jägersro Center i Malmö. Säljer gör CBRE GI. Därmed hamnar fastigheten åter under ett ”Redito-bolag”.

Annons

Jägersro Center (fastigheten Hästdroskan 1) är en handelsplats omfattande 27.000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel.

CBRE var säljrådgivare i transaktionen.

Coop är största hyresgäst med drygt 40 procent av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Det finns vissa vakanser i fastigheten. Tillträdde har skett den 1 september.

CBRE Global Investors förvärvade fastigheten i början av 2017. Sålde då gjorde Trophi som har Tredje AP-fonden som storägare. Trophi hade i sin tur kommit över fastigheten i en större paketaffär med Starwood.

CBRE GI betalade 2017 drygt en halv miljard för fastigheten då.

Priset nu är hemligt, men Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till en bra bit under en halv miljard, kanske drygt 400 miljoner kronor.

Bakom säljaren 2017 (Trophi) fanns Redito som nu även finns med på ett hörn bakom den nya köparen, Serena. Redito köper alltså åter fastigheten – men för andra partners och till ett bättre/lägre pris än vad man sålde den för för fyra år sedan.

Herde har av Serena fått förtroendet att förvalta fastigheten.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.

– Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter. säger Marc von Melen, vd Serena Properties.

Serena Properties är ett fastighetsbolag som investerar i handelsfastigheter i Norden. Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av 29 handelsfastigheter i Sverige och Finland. Serena Properties är ett joint venture mellan Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och investment managementbolaget Redito (1 %).

I Sverige äger Serena bland annat Västberga Handel, som tidigare var känd som San Remo-fastigheten, Moraberg Handelsplats, norr om Södertälje samt en handelsfastighet i Borås respektive Sundsvall samt en handelsfastighet i Ingelsta, Norrköping.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan