Thomas Holm och Lennart Sten, vice vd respektive vd vid Svenska Handelsfastigheter.

SHF hyr ut hela 16.700 kvm till EKO Stormarknad

Svenska Handelsfastigheter (SHF) har tecknat hyresavtal med handelshuset Bergendahls avseende två EKO Stormarknader, i Uppsala respektive Skövde. Hyreskontrakten summerar hela 16.700 kvm.

Annons

Eko Stormarknads butiker:

  • Kristianstad
  • Malmö
  • Borås
  • Kalmar
  • Västerås
  • Örebro
  • Sundsvall
  • Norrköping
  • Uppsala (2021)
  • Skövde (2021)
Visa faktaruta

Stormarknaderna kommer att ligga på handelsplatsen Bolandcity i södra Uppsala respektive Stallsikens handelsområde norr om centrala Skövde. Planerad invigning av båda enheter är senhösten 2021.

– Vi är glada att Bergendahls väljer oss för sin etablering på dessa båda marknader. EKO Stormarknad under ledning av vd Ted Berggren duktiga aktörer på marknaden. Att vi skrivit långa hyresavtal och får utveckla handelsplatser tillsammans med ledande detaljister visar på den styrka vi byggt i organisationen, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter.

I Uppsala omfattar den nya EKO-stormarknaden 8.500 kvm. Enligt Fastighetsvärldens kännedom tar EKO Stormarknad över stora ytor i gallerian Bolandcity där det tidigare har funnits mycket mode, men bland annat H&M har lämnat. Svenska Handelsfastigheter köpte fastigheten våren 2019, läs mer här. Bolaget har sedan dess gjort flera uthyrningar.

– Det är genom ett riktigt bra samarbete med Bergendahls vi nu kan skapa det ledande handelsområdet i Uppsala. Vi ser det som positivt för kunderna att en av de ledande matbutikerna i Uppsala får en EKO Stormarknad som granne, säger Malin Noren, förvaltare för handelsplatsen Bolandcity.

Vid Stallsiken i Skövde uppför Svenska Handelsfastigheter en fastighet om 8.200 kvm. Arbetet är i full gång och byggnaden kommer att bli certifierad enligt Miljöbyggnad Silver när den står klar.

– Vi är stolta över att kunna hjälpa Bergendahls expandera EKO-konceptet till Skövde. Processen för att få alla förutsättningar på plats har fungerat väl och inte minst samarbetet med Skövde kommun, säger Benny Andersson, Regionchef Syd vid Svenska Handelsfastigheter.

– Vi letar stora och bra lägen till våra Stormarknader på cirka 8.000 kvm vilket inte är det lättaste. Vi har haft kontakt med Svenska Handelsfastigheter under en period och det känns som om våra företag trivs tillsammans. Det gäller både affärsmässigt och personligt och därför är det extra roligt när de nu ordnat så att vi kan köra en dubbel öppning nästa höst vilket är helt unikt för oss, säger Ted Berggren, VD för EKO Stormarknader.

Byggnationerna av EKO-stormarknaderna innebär att samarbetet stärks ytterligare med Bergendahls som sammanlagt kommer att hyra nio butikslokaler, inklusive sju CityGross-livsmedelsbutiker av Svenska Handelsfastigheter, läs mer här.

I Stallsiken, intill EKO, har Svenska Handelsfastigheter ytterligare en byggrätt för livsmedel om ca 2.500 kvm. En dialog med potentiella livsmedelshyresgäster pågår, uppger SHF.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan