Castellum inför permanent flexibilitet för alla anställda

Castellums anställda ska kunna jobba vart de vill när de vill – även efter efter coronapandemin. Bolaget hoppas nu på att inspirera kunderna.

Annons

Under visionen ”Jobba var du vill, när du vill” får Castellums medarbetare friheten att utföra sina arbetsuppgifter på det sätt som de själva föredrar.

– Flexibilitet är inget flyktigt modeord. Det är själva nyckeln till framtidens arbetsplats där kloka arbetsgivare försöker underlätta sina medarbetares vardag. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan bygga en kultur som gör både företag och individer till vinnare, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i en kommentar.

Fastighetsutvecklaren skriver vidare att hemmaarbete brukade vara chefernas privilegium medan övriga anställda förväntades göra sitt jobb på kontoret mellan nio och fem. Men den digitala revolutionen banade väg för ett friare synsätt, och i dag är det coronapandemin som satt företagens flexibilitet på sin spets. Gårdagens undantag blir morgondagens standard.

– Hela arbetslivet står inför en enorm omdaning, som vi tror oss möta bäst genom att praktisera förändring på oss själva. Frågor om distansarbete, flexibilitet och balans mellan jobb och fritid har vi haft på agendan ganska länge. När pandemin bröt ut införde vi distansarbete som standard för de flesta medarbetare och nu öppnar vi alltså upp för en fortsatt övergång till ett mer flexibelt arbetsliv”, säger HR-direktör Helena Dino, i en kommentar.

Ingen kan dock bestämma helt på egen hand på Castellum. I dialog med närmaste chef ska alla medarbetare kunna prata igenom önskemål och behov, skriver bolaget.

I våras genomförde Castellum en stor undersökning på temat Framtidens arbetsplats. Där framgick att önskan om balans i livet är en stark drivkraft för ökad flexibilitet. Hela 84 procent uppgav att hjälp med livspusslet är viktigt för att en arbetsplats ska vara attraktiv. Samtidigt visade undersökningen att arbetskamrater är det vi rankar högst på arbetsplatsen.

– De flesta av oss vill nog helst ha en mix av fysiska möten och enskilt arbete på distans, men att hög flexibilitet blir norm i arbetslivet även efter pandemin är det nog ingen tvekan om. Friheten att kunna välja och att varva arbetssätten är den stora behållningen här, säger Helena Dino.

När Castellum nu introducerar riktlinjerna för flexibelt arbetsliv hoppas man även kunna inspirera sina kunder att utveckla nya  arbetssätt, tjänster och lösningar som minskar stressen och motverkar fysisk och psykisk ohälsa. Ökad flexibilitet och smarta servicetjänster är hörnstenar i framtidens arbetsplats, menar man.

Fler Nyheter från förstasidan

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Tillbaka till förstasidan