Fastigheten Elektronen 3 på Birkagatan 41 i Huskvarna.

Pareto i tredje snabb affär – nu till Stenvalvet

Pareto gör en tredje försäljning på en månad– och åter sker det efter ett kort innehav och med ett bra ekonomiskt resultat. Nu är det en fastighet i Jönköping som säljs till Stenvalvet.

Annons

Stenvalvet utökar sitt fastighetsbestånd i Jönköping via förvärv av fastigheten Elektronen 3 i Huskvarna för ca 250 miljoner kronor.

Affären sker genom förvärv av Huskvarnen Holding, ett bolag bildat och förvaltat av Pareto. Fastigheten tillträddes under juli månad.

Pareto bildade Huskvarnen 2015 och har förvaltat bolaget fram till överlåtelsen. Pareto förvärvade fastigheten för 212 miljoner (läs mer här), vilket ger nästa 20 procent upp på tre år. Hur stor vinsten är på eget kapital saknar Fastighetsvärlden kännedom om. Det handlar om en fastighet som Pareto köpte efter att Hemsö valt att inte fullfölja en tidigare kommunicerad transaktion.

Fastigheten i Jönköping utgörs av ca 10. 000 kvm moderna undervisningslokaler och hyrs till övervägande del av Internationella Engelska skolan, som sedan tidigare är en etablerad hyresgäst hos Stenvalvet.

Stenvalvets har i och med affären genomfört tre förvärv i Jönköping på drygt ett år och portföljen uppgår nu till ca 30. 000 kvm lokaler för samhällsservice. Bolaget kommer aktivt söka fortsatta investeringar i förvaltningsfastigheter och projekt i regionen då Jönköping är en prioriterad ort.

– Förvärvet av fastigheten Elektronen 3 ligger helt i linje med Stenvalvets strategi att utöka sitt fastighetsbestånd i Jönköpingsregionen. Förvaltningsbeståndet i regionen ger oss nu en plattform för att fortsätta utveckla lokaler för samhällsservice för vårt eget ägande och förvaltning.” säger Sara Östmark, Stenvalvets vice vd och affärsutvecklingschef.

Ulf Attebrant, Pareto, kommenterar:

– Det är en väldigt positiv transaktion för våra investerare som har haft möjlighet att dra nytta av en stark utveckling under de senaste åren. Vi är också glada över att lämna över relationen med IES till Stenvalvet som är en specialiserad fastighetsägare med liknande fastigheter i beståndet och med god lokal närvaro.

Roschier var legal rådgivare åt Huskvarnen Holding.

Nyligen sålde Pareto ÅF-huset i Göteborg för 650 miljoner till Bygg-Göta, läs mer här. Den fastigheten köptes fyra år tidigare för 500 miljoner kronor.

Kort dessförinnan sålde Pareto även XXL:s stora centrallager i Örebro till Aberdeen Standard Investment för 400 miljoner kronor, läs mer här. Fastigheten förvärvades 2015 för ett pris som Fastighetsvärlden har bedömt till 300 miljoner kronor.

De tre försäljningarna har kommunicerats inom en månad.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan