Oscar säljer liten klenod och backar ur Göteborg

Oscar Properties säljer en fastighet i Göteborg och en på Djurgården i Stockholm för sammanlagt 98 miljoner kronor. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Annons

Det rör sig om fastigheterna Annedal 23:33 och Grönland 18. Fastigheten Annedal 23:33 är belägen på Nilssonsberg i Göteborg och Grönland 18 är en hyresfastighet på Djurgården i Stockholm. Båda fastigheterna har tillträtts.

Fastigheten i Göteborg, på Sprängkullsgatan 10a nära Handelshögskolan, förvärvades så sent som i mars 2017 och var Oscar Properties inbrytning på Göteborgsmarknaden och även bolagets första förvärv utanför Stockholmsområdet. Köpeskillingen var 65 miljoner kronor. Läs mer om den affären här. Där hade bolaget planerat att uppföra 125 bostäder.

Oscar Properties kommenterar inte de enskilda köpeskillingarna. Men affären i Göteborg är med stor sannolikhet en förlustaffär för bolaget. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Fastigheten Grönland 18 på Djurgården var Oscar Properties enda kvarvarande förvaltningsfastighet. Den ligger på Nordenskiöldsgatan 82 och har funnits inom bolaget länge. Den innehåller endast 375 kvm bostadsyta. Enligt Fastighetsvärldens uppgifter finns det i den fastigheten tre 2:or, en 4:a och en 5:a. Alltså totalt fem lägenheter.

Enligt Svenska Dagbladet rör det sig om grannhuset till familjen Engelberts eget släkthus – och grannarna är inte informerade om att värden sålt.

– Vi har sedan länge en bostadsrättsförening i det här hyreshuset, men vi har inte fått reda på att Oscar Properties skulle sälja. Jag är minst sagt överraskad, säger Alexander Lejon, en av de boende, till tidningen.

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, i en kommentar till de båda försäljningarna:

– Vi ser kontinuerligt över vårt fastighetsbestånd så att det bäst passar våra behov, när vi fick tillfälle att sälja dessa fastigheter till ett bra pris med en mycket låg direktavkastning för Grönland var det ett bra tillfälle att förändra innehavet.

Oscar Properties har den senaste tiden sålt flera förvaltningsfastigheter, bland annat fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm (med ) till Fastpartner för nästan en miljard. Det var en kanonaffär för OP, läs mer här. Bolaget har även sålt i Älvsjö, läs mer här. Dessutom har hälftenandelen i Murmästaren (gamla länsstyrelsen) på Kungsholmen sålts till Balder. Tre förvaltningsfastigheter i Värtan har sålts till Capman. Det stora projektet på Lilla Essingen, som köptes från Vasakronan, har sålts in i ett JV – helt enligt den ursprungliga affärsplanen. Flera av de övriga försäljningarna har den pressade bostadsutvecklaren avyttrat för att rädda ekonomin.

Uppdaterat. Artikel har uppdaterats med att det är Skandrenting som är köpare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea i två affärer om 250 mdr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel hyr vid Slussen – bantar 65% av ytan

Flyttar till lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Tillbaka till förstasidan