Alaska hyr ut 4.250 kvm i Sisjön

Alaska Fastigheter har tecknat flera nya hyresavtal i Sisjön. Totalt omfattar de nya hyresavtalen sammanlagt 4.250 kvadratmeter till fem olika hyresgäster.
– Uthyrningarna bekräftar Sisjöns ställning som Västsveriges största handelsområde, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

Annons

I fastigheten Sisjö Centrum, som ligger i Askim i sydvästra Göteborgsområdet, öppnar i september ett helt nytt träningscentrum – Ziva Elite Personal Training Centre – på sammanlagt 1.500 kvadratmeter.

– Det känns riktigt bra att vi får ett helt nytt träningscentrum till Sisjön. Nya verksamheter bidrar till utvecklingen av Sisjön från en handelsplats till en mötesplats med liv och rörelse också utanför butikernas öppettider.

I samma fastighet hyr Axfood ytterligare 716 kvadratmeter för att Willys ska utöka butiken. Dessutom förlänger Närhälsan Askim sitt hyresavtal samtidigt som Västra Götalandsregionen tar över 440 kvadratmeter för att samlokalisera en ny rehabiliteringsavdelning med den befintliga vårdcentralen.

På Datavägen 2 mitt i Sisjön expanderar Snus2 och öppnar upp en helt ny butik på 300 kvadratmeter med snus, tobak och godis. De gamla lokalerna behålls och används som lager. Den nya butiken beräknas öppna under hösten.

På Datavägen 29 har stadsdelsförvaltningen i Askim-Frölunda-Högsbo tecknat avtal om att hyra 1.300 kvadratmeter där det under sommaren flyttar in en daglig verksamhet i fastigheten.

Samtidigt pågår arbetet med att utveckla och förbättra trafiksituationen i Sisjön genom att Sisjömotet breddas vilket ökar tillgängligheten för besökare som kommer norrifrån och från Söderleden. I handelsområdet byggs trafiknätet ut för att enklare och smidigare hantera ett ökande antal besökare som kommer med bil, cykel eller som åker kollektivt.

– I takt med att de stora bostadsprojekten i närområdet blir klara räknar vi med en ökad kundtillströmning till Sisjön. Totalt byggs cirka 5.000 nya bostäder och då känns det bra att ha en fungerande infrastruktur på plats för att kunna erbjuda alla Sisjöns besökare en bra upplevelse av sitt besök. Sisjön är på god väg att bli en modern och levande stadsdel där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, säger Nils Rydh.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Tillbaka till förstasidan