Wihlborgs kontorshus Kvartetten ska stå inflyttningsklart 2023. Bild: Walk the Room

Wihlborgs hyr ut 12.000 kvm till Trygg Hansa i Hyllie

Wihlborgs har tecknat avtal med Trygg Hansa om 12.000 kvadratmeter och en hyrestid på 15 år i trippelcertifierade Kvartetten (Pulpeten 5) i Hyllie. Uthyrningen blir samtidigt den hittills största kontorsuthyrningen i Sverige i år.

Flytten innebär att Trygg Hansa samlokaliserar fem kontor med sammanlagt 1.000 medarbetare. Mer om det längre ned.

Försäkringsjätten kommer att svälja 75 procent av Wihlborgs nya kontorsfastighet – som har en total uthyrningsbar yta om 16.000 kvm.

Fastigheten, belägen i Hyllie i norra delarna av centrala Malmö, beräknas vara klar för inflyttning till 2023 och blir Wihlborgs tredje kontorshus på platsen.

Colliers har agerat rådgivare åt Trygg Hansa.

– Vårt nya kontor i Hyllie gör det möjligt för oss att samla våra över 1.000 medarbetare i Malmö under ett tak vilket är en viktig milstolpe och en avgörande framgångsfaktor för vår fortsatta expansion efter sammanslagningen med Moderna Försäkringar. Wihlborgs är väldigt lyhörda för våra specifika krav som rör allt från medarbetarnas trivsel till våra högt ställda hållbarhetskrav, säger Mats Dahlquist, vd på Trygg Hansa.

Sedan tidigare har Wihlborgs tecknat avtal med coworkingaktören Mindpark som kommer att stärka upplevelsen och servicen i Kvartetten genom att bland annat bemanna receptionen och bistå med att arrangera event.

Restaurang SPILL kommer att öppna sin andra restaurang med ett hållbart koncept som går ut på att servera högkvalitativa rätter lagade på råvaror som annars skulle ha slängts.

– Vi är mycket glada över att Trygg Hansa väljer Kvartetten för den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet, och dessutom på så lång sikt. I detta kontorshus har vi förverkligat höga ambitioner för lågt klimatavtryck och människors välbefinnande utan att tumma på långsiktig flexibilitet och hög byggnadskvalitet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Trygg Hansa flyttar in våren 2023 och kommer att sitta på våningsplan två till sex i den nya fastigheten.

Försäkringsjätten lämnar fem kontor i staden fördelat på fyra adresser, inklusive den del som Moderna Försäkringar lämnar.

Det handlar dels om 11 000 kvm – merparten i fastigheten Kronan 10 (ägt av tyska fonden DEREIF SICAV-FIS, som leds av Corpus Sireo) samt mindre förhyrningar på S:t Gertrudgatan 4 (ägt av Skånska Tidningsföreningen) och på Skeppsbron 1 (Jernhusen).

Dels om 2.000 kvm som Moderna Försäkringar, numera en del av Trygg Hansa, hyr av Vasakronan i kontorsfastighet Relingen på Propellergatan 1 i Västra Hamnen.

Försäkringsbranschen har vuxit i Skåne och i synnerhet i Malmö under de senaste åren. Närheten till Danmark samt god tillgång till studenter och välutbildad arbetskraft brukar nämnas som bakomliggande faktorer.

– Trygg-Hansas etablering i Kvartetten är ett kvitto på att det finns ett behov av stora kontorsytor i regionen och att Hyllie är ett eftertraktat område, fortsätter Hallengren.

Wihlborgs två tidigare uppförda kontorsprojekt i området är fullt uthyrda.

– Och i Kvartetten återstår nu endast 15 procent av den uthyrningsbara ytan. Under 2022 påbörjar vi vårt fjärde projekt i Hyllie, Bläckhornet 1 (Vista), som kommer att innehålla både cirka 17 000 kvadratmeter kontor och en stor mobilitetshubb, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Kvartetten certifieras enligt NollCO2, WELL och Miljöbyggnad Guld. Certifieringen NollCO2 syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan över byggnadens hela livscykel. WELL-systemet riktar in sig på både hårda och mjuka värden i syfte att förbättra människors hälsa och välmående.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan