Wihlborgs kontorshus Kvartetten ska stå inflyttningsklart 2023. Bild: Walk the Room

Wihlborgs hyr ut 12.000 kvm till Trygg Hansa i Hyllie

Wihlborgs har tecknat avtal med Trygg Hansa om 12.000 kvadratmeter och en hyrestid på 15 år i trippelcertifierade Kvartetten (Pulpeten 5) i Hyllie. Uthyrningen blir samtidigt den hittills största kontorsuthyrningen i Sverige i år.

Flytten innebär att Trygg Hansa samlokaliserar fem kontor med sammanlagt 1.000 medarbetare. Mer om det längre ned.

Försäkringsjätten kommer att svälja 75 procent av Wihlborgs nya kontorsfastighet – som har en total uthyrningsbar yta om 16.000 kvm.

Fastigheten, belägen i Hyllie i norra delarna av centrala Malmö, beräknas vara klar för inflyttning till 2023 och blir Wihlborgs tredje kontorshus på platsen.

Colliers har agerat rådgivare åt Trygg Hansa.

– Vårt nya kontor i Hyllie gör det möjligt för oss att samla våra över 1.000 medarbetare i Malmö under ett tak vilket är en viktig milstolpe och en avgörande framgångsfaktor för vår fortsatta expansion efter sammanslagningen med Moderna Försäkringar. Wihlborgs är väldigt lyhörda för våra specifika krav som rör allt från medarbetarnas trivsel till våra högt ställda hållbarhetskrav, säger Mats Dahlquist, vd på Trygg Hansa.

Sedan tidigare har Wihlborgs tecknat avtal med coworkingaktören Mindpark som kommer att stärka upplevelsen och servicen i Kvartetten genom att bland annat bemanna receptionen och bistå med att arrangera event.

Restaurang SPILL kommer att öppna sin andra restaurang med ett hållbart koncept som går ut på att servera högkvalitativa rätter lagade på råvaror som annars skulle ha slängts.

– Vi är mycket glada över att Trygg Hansa väljer Kvartetten för den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet, och dessutom på så lång sikt. I detta kontorshus har vi förverkligat höga ambitioner för lågt klimatavtryck och människors välbefinnande utan att tumma på långsiktig flexibilitet och hög byggnadskvalitet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Trygg Hansa flyttar in våren 2023 och kommer att sitta på våningsplan två till sex i den nya fastigheten.

Försäkringsjätten lämnar fem kontor i staden fördelat på fyra adresser, inklusive den del som Moderna Försäkringar lämnar.

Det handlar dels om 11 000 kvm – merparten i fastigheten Kronan 10 (ägt av tyska fonden DEREIF SICAV-FIS, som leds av Corpus Sireo) samt mindre förhyrningar på S:t Gertrudgatan 4 (ägt av Skånska Tidningsföreningen) och på Skeppsbron 1 (Jernhusen).

Dels om 2.000 kvm som Moderna Försäkringar, numera en del av Trygg Hansa, hyr av Vasakronan i kontorsfastighet Relingen på Propellergatan 1 i Västra Hamnen.

Försäkringsbranschen har vuxit i Skåne och i synnerhet i Malmö under de senaste åren. Närheten till Danmark samt god tillgång till studenter och välutbildad arbetskraft brukar nämnas som bakomliggande faktorer.

– Trygg-Hansas etablering i Kvartetten är ett kvitto på att det finns ett behov av stora kontorsytor i regionen och att Hyllie är ett eftertraktat område, fortsätter Hallengren.

Wihlborgs två tidigare uppförda kontorsprojekt i området är fullt uthyrda.

– Och i Kvartetten återstår nu endast 15 procent av den uthyrningsbara ytan. Under 2022 påbörjar vi vårt fjärde projekt i Hyllie, Bläckhornet 1 (Vista), som kommer att innehålla både cirka 17 000 kvadratmeter kontor och en stor mobilitetshubb, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Kvartetten certifieras enligt NollCO2, WELL och Miljöbyggnad Guld. Certifieringen NollCO2 syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan över byggnadens hela livscykel. WELL-systemet riktar in sig på både hårda och mjuka värden i syfte att förbättra människors hälsa och välmående.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan