Wallenstams nya mål och en ändrad koncernledning

Wallenstams styrelse har fattat beslut om ny affärsplan för 2023–2013. Bolaget gör även mindre förändringar i koncernledningen.

De kommande åren innebär ett ökat fokus på energifrågor för Wallenstam, och till följd av detta omorganiserar bolaget sin koncernledning.

I koncernledningen ingår, som tidigare, Mathias Aronsson, vice vd samt regionansvarig Stockholm och Uppsala, Marina Fritsche, vice vd samt regionansvarig Göteborg, Susann Linde, CFO och IR-ansvarig, Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör, samt Hans Wallenstam, vd.

Patrik Persson, som sedan 2018 varit teknisk direktör, lämnar koncernledningen för att helt fokusera på energifrågor övergripande i bolaget. Här ingår bland annat energieffektivisering, förbättrad energiklassning på fastigheter, samt ansvar för vindkraftsverksamheten.

– Energifrågan är oerhört viktig idag och kommer bli än viktigare framöver. Det handlar både om energianvändningen i våra fastigheter och att effektivisera våra vindkraftverk ytterligare. Nu får Patrik Persson en central roll när det gäller dessa frågor och hur de påverkar våra fastigheter och vår verksamhet, säger Hans Wallenstam, vd.

är det gäller den nya affärsplanen har Wallenstams styrelse fattat beslut om en ny sådan som startar 1 januari 2023, med mål att uppnå ett substansvärde om 100 kr/aktie. Wallenstam har också fått sina nya klimatmål validerade av Science Based Targets Initiative. Då Science Based Targets sträcker sig till och med 2030 har styrelsen valt att koppla hela affärsplanen till samma period.

– Att uppnå ett substansvärde om 100 kr per aktie innebär en tillväxt om 38,50 kronor per aktie från dagens nivå. Det är ett utmanande mål, särskilt i dessa både oroliga och osäkra tider, men jag vill gärna förmedla att det finns hopp om en ljus framtid. Tack vare alla engagerade medarbetare, vår finansiella styrka och en plan för egen tillväxt finns goda förutsättningar att nå målet för den nya affärsplanen, säger Hans Wallenstam, vd.

Under affärsplanen ska soliditeten inte understiga 35 %. I samband med den nya affärsplanen görs också mindre justeringar i formuleringarna för bolagets vision och affärsidé.

Wallenstams nya vetenskapligt baserade klimatmål, godkända av Science Based Targets Initiative, innebär att Wallenstam förbinder sig att minska sina utsläpp inom scope 1 och 2 med 50 % till och med år 2030, med basår 2018. Därtill har ett frivilligt mål definierats inom scope 3: att minska utsläppen från byggverksamheten med 55 %, med basår 2019.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan