Victoria Park och Nordhalla köper 1.900 bostäder för 1,5 mdr i Växjö

Två offensiva bolag fortsätter attackera marknaden. Victoria Park har tillsammans med Nordhalla tecknat en avsiktsförklaring med kommunala Växjöbostäder gällande förvärv av ett fastighetsbestånd om 1.923 lägenheter i Växjö till ett värde om drygt 1,5 miljarder kronor. Ambitionen är att slutgiltigt avtal signeras under september.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden inkom ungefär 15 bud på beståndet som även salufördes som sex olika paket. Fem bud gällde hela beståndet.

Victoria Park avser att förvärva närmare 900 lägenheter med en yta om cirka 70.000 kvadratmeter belägna i stadsdelen Norr samt Araby.

Nordhalla avser att förvärva drygt 1.000 lägenheter med en yta om cirka 60.000 kvadratmeter belägna i stadsdelen Teleborg och på bostäder på Linnéuniversitetets Campusområde i Växjö.

Det är Catella som varit säljarens rådgivare.

Ursprungligen salufördes totalt 2.069 lägenheter, men 136 har tagits bort ur processen efter att hembud inkommit från fyra bildade bostadsrättsföreningar.

Victoria Park och Nordhalla inleder nu en exklusiv så kallad Due Diligence-process med ambitionen att teckna slutgiltigt avtal under september med tillträde december 2016.

I kontraktet med säljaren har köparna förbundit sig att inte ombilda till bostadsrättsföreningar inom 10 år. Det ingår två byggrätter i affären, bland annat ett tänkt höghus om 14 våningar i Araby.

Victoria Park gjorde nyligen ett stort förvärv av 1.900 lägenheter i Malmö och Karlskrona för 1,8 miljarder kronor, läs mer om den storaffären här.

Nordhalla gjorde ungefär samtidigt en sammanslagning med Nordhalla i en affär som berörde fastigheter för hela 16 miljarder kronor, läs mer om den affären här. Från och med 1 september 2016 kommer Nordhalla Fastigheter AB ingå i Heimstaden koncernen, som är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs gemensamt av Alecta, Heimstaden, Ericssons Pensionsstiftelse samt Sandviks Pensionsstiftelse.

Fastighetsvärlden Idag 2016-08-15

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan