Trianon och Wallfast hyr ut till Clas Ohlson i Burlöv

Trianon och Wallfast har tecknat ett längre hyresavtal med Clas Ohlson för etablering av en butik i Burlöv Center, norr om Malmö. Ytan är 1.369 kvm. Uthyrningsgraden i Burlöv Center är i dag över 80 procent, vilket är en markant uppgång från de 40 procent när duon köpte fastigheten för tre år sedan.

Annons

Trianon och Wallfast i köpte Burlöv C från Grosvenor vid årsskiftet 2020/21 för 500 miljoner från Grosvenor. Det brittiska bolaget hade åtta år tidigare köpt centrumanläggningen för 1.158 miljoner kronor.

Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag är Clas Ohlson ett av de starkaste varumärkena inom retail i Norden med kunder i Sverige, Norge och Finland. Kedjan har 221 butiker och cirka 5 000 anställda.

I Burlöv Center har uthyrningar gjorts under året till bland andra Hemtex och SWE Outlet. I centrumet har en omflyttning av butiker skett för att öka kundupplevelsen och sedan tidigare har även kedjor som Willys och Normal etablerat sig.

Trianon förvärvade tillsammans med Wallfast fastigheten Burlöv Center i ett 50/50-joint venture i slutet av 2020. Förvärvet är ett stort stadsutvecklingsprojekt med möjlig utveckling av 1 000 bostäder i området. Säljarbetet pågår för Trianons 111 lägenheter i kvarteret Hanna i nära anslutning till både Burlöv Center och kommande Burlöv Centralstation med tåg till Malmö och Lund på 5-7 minuter var tionde minut.

– Med glädje välkomnar vi Clas Ohlson till Burlöv Center, en stark och efterfrågad aktör som precis som vi ser stor potential i ett växande Burlöv, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Burlöv Center som haft en väldigt positiv utveckling de senaste åren. Butiken kommer göra oss ännu mer tillgängliga i Malmö. Vi får ett bra läge i centret där vi kommer erbjuda ett mycket brett sortiment av produkter för hemmafixet, säger Andreas Helgesson, country operations manager på Clas Ohlson.

Fler Nyheter från förstasidan

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över McDonalds gamla lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Tillbaka till förstasidan