Stena Fastigheter i Malmö flyttar efter 20 år

Efter över 20 år på Stortorget flyttar nu Stena Fastigheter Malmö sitt huvudkontor till Kolgahuset vid inloppet till Malmö Nyhamn.

– Som ett av stadens första funkishus är Kolgahuset viktigt både ur ett arkitektoniskt och historiskt perspektiv, och dessutom beläget i Nyhamnen, ett av Malmös mest spännande utvecklingsområden. Hållbar stadsutveckling handlar mycket om att återanvända och utveckla äldre fastigheter och anpassa dem till ett modernt boende och arbetsliv, säger Unni Sollbe, VD på Stena Fastigheter Malmö.

Stena Fastigheter Malmö har haft sitt huvudkontor på Stortorget i över 20 år. Nu väljer Stena fastigheter att flytta ut ur lokalerna och ta plats i en annan av sina äldre fastigheter i en del av Malmö som utvecklas snabbt.

– Vi har suttit på Stortorget i över 20 år. Det är ett centralt och attraktivt läge nära till butiker, restauranger och kommunikationer. Men nu har tiden kommit för att flytta och därmed kunna erbjuda lokalerna till våra kunder, säger Unni Sollbe.

Kolga ritades av arkitekt Carl-Axel Stoltz och var ett av Malmös första funkishus. Fastigheten stod färdig 1935. Idag pågår en invändig renovering för att skapa moderna kontor för framtidens företag. Hållbarhetstänk och varsam utveckling med målet att bevara husets historiska karaktär har en framträdande plats i renoveringsarbetet. Fastigheten består främst av kontorslokaler men rymmer också ett mindre antal lägenheter. I huset finns även en allmän takterrass som erbjuder en fantastisk utsikt över Malmö stad och Nyhamnen – dessutom med en glimt av Öresund.

Sedan några år tillbaka pågår en omfattande utveckling av området runt Malmö Central. Det som en gång låg lite avsides är idag en del av stadens centrum. I området växter restauranger, caféer och närservice fram och bildar en ny stadsdel. Malmö Central ligger ett par minuters gångväg bort och ytterligare några minuter bort ligger Stortorget.

Stena Fastigheter har flera äldre byggnader i sitt bestånd. Hållbar och varsam utveckling av fastigheter och kvarter är därför en viktig del av verksamheten. Genom en strukturerad bygg- och rivningsprocess kan miljöpåverkan minimeras. Inredningen som monteras ner i Kolga återanvänds i andra fastigheter och möbler och inredning från Stortorget tas med till den nya arbetsplatsen.

– Vi vill bidra till Malmös utveckling på ett ansvarsfullt sätt. Att ta hand om och varsamt utveckla våra äldre fastigheter är ett sätt att göra det. Nu tar vi plats i en historisk fastighet i ett av Malmös mest expansiva områden. Jag ser fram emot att fortsätta vårt arbete med att skapa moderna, hållbara arbetsplatser – denna gång för våra egna medarbetare, säger Unni Sollbe, VD på Stena Fastigheter Malmö.

Stena Fastigheter kommer att vara på plats i sina nya lokaler den 10 augusti.

Missa inte! Bostadsdagen Öresund: Ny vår för bostäder

Måndag den 2 november, Malmö Börshus, Malmö.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Doldis får toppjobb hos bostadsgigant

Lämnar konsultbolaget och får en topptjänst vid landets största privata bostadsbolag.

Visselblåsaren till FV: ”Det var rena High Chaparral”

Är ett av åklagarens nyckelvittne. Berättar för Fastighetsvärlden.

Nu börjar historisk rättegång mot tre fd SFV-toppar

En av de absolut största utredningar som skett av en offentlig verksamhet i modern tid. Tidigare generaldirektör brottsmisstänkt.

McDonalds stänger mer i Stockholm – konkurrent tar över

Uppstickare tar över när giganten lägger ner ytterligare en enhet i Stockholm.

Bilder: Utvecklar nytt kvarter i Solna

Fastighetssjätten ska förvandla en av kommunens tråkigaste stadsdelar. Gör udda investering.

Porträtt

Vill bli störst

Utmanare. Sofia Ljungdahl är ny på jobbet mitt under brinnande pandemi. Uppdraget är tydligt utpekat: Obos ska utmana bostadsjättarna på allvar – i de största svenska städerna.

Malmös nya centrala satsning: Smörkajen

Se flera visionsbilder och läs om tidsplanen och aktörerna.

Savana och SBB satsar 800 miljoner i projekt

Läs om de ekonomiska detaljerna kring uppgörelsen.

SBB om den banbrytande inbrytningen

”För inte så länge sedan ägde kommunerna alla fastigheter för skolor och äldreboenden”. Berättar för FV.

Han blir ny Uppsalachef hos Vasakronan

Tar även plats i ledningsgruppen.

"I botten finns en ovilja"

Stjärnarkitekten om att staden vill stoppa Tellus Towers.

Efter Inteas jackpot – nu anmäls polisen

SBB kommenterar upphandlingen och funderar på framtiden i staden.

Batljans nya satsning: Leds av flera tidigare toppmilitärer

Läs om SBB:s nya affärsområde och toppnamnen bakom. Ilija Batljan berättar för FV om investeringsmålet. FV har även pratat med den nya toppchefen.

Överraskande: Thögersen lämnar vd-stolen i Catena

Berättat för styrelsen att han kommer att lämna under 2021.

Tillbaka till förstasidan